Ostatnio Cyfra+ promuje usługę, że jak kupisz u nich telewizję płatną to dostaniesz za 1 zł konsolę PS3. I tak się zastanawiam gdzie jest haczyk, bo wygląda to bardzo atrakcyjnie.
Strasznie głupia reklama, ale muszę przyznać że profesjonalnie zrobiona. Te efekty i animacje, sporo na to musieli wydać. Co do oferty to pewnie kolejne naciąganie naiwnych i zachłannych na gadżety. Przeczytaj umowę uważnie a sam się zorientujesz.
Na początek to ja bym przeanalizował koszty abonamentu, długości trwania i ceny rynkowe konsoli. Na moje oko już wychodzi drogo i nie jest to symboliczna złotówka.
No to "promocja" jak ta lala, nie ma co. Era kiedyś też wciskała ale netbooka za 1 zł, z tym że był on droższy od ceny rynkowej, a do tego były kary za zerwanie umowy.
Marketing, jego zadaniem jest ładne opakowanie i zwiększenie sprzedaży, ale jeśli wprowadza w błąd to już żaden marketing a zwykłe naciąganie klientów. Odpowiednie organa powinny coś z tym zrobić.
No ja sprawdzałem tą promocję i ta druga opcja wydaje się być bardziej atrakcyjna. Konsola nie jest goła tylko dodają do niej kontroler Move i grę. Tylko oszczędności na zakupie mogą wynieść 300-400 zł. Nie kupisz PS3 z kontrolerem i grą za 988 zł.