-
Ostatecznie może założyć własną stronę czy bloga i tam nikt nie będzie ci niczego kasować. Chociaż to jest trochę wkurzające. Napiszesz posta a jakiś "debil" po prostu go skasuje bo na twoje nieszczęście dałeś linka a nie daj Boże do konkurencyjnej witryny.
-
-
Cenzura prewencyjna jest zakazana przez Konstytucję, atakie portale jak interia,wwp czy onet łamią prawo bo post najpierw przechodzi przez moderatora, a później zamieszczany jest na forum czy jako komentarz. takie praktyki jak dla mnie są cenzurą prewencyjną i nikogo to nie obchodzi.
-
dojdzie do tego, że za komentowanie będzie trzeba płacić.
-
wyzywanie obrażanie, spamowanie i linkowanie to najczęstsze przyczyny kasowania treści na forach. Taki portal dba o swój wizerunek i nie pozwoli aby jakiś łachmyta mu zaśmiecił portal tylko dlatego że mamy wolność słowa (tej akurat nie ma).
-
Mnie jeszcze nic nie skasowali. Może dlatego że jestem inteligenta i rozważna.
-
-
Art. 54 Konstytucji mówi tylko tyle
- Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
- Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
Tyle tylko, że według tej samej konstytucji wszyscy jesteśmy równi wobec prawa. Akurat, to jest bzdura i widać to na każdym kroku.
-
Czy napisanie pełnego przekleństwa czy napisanie go tak aby każdy wiedział o co chodzi to jest już przekleństwo czy nie?
-
Za przeklinanie w miejscach publicznych można dostać mandat i dotyczy to też netu.
-
a ja sobie piszę i nic nie kasują.
Najbardziej opiniotwórcze i niecenzurowane media to radio Maryja i telewizja Trwam (i trwać będę). Tam zawsze nieprawdę powiedzą i nawet się nie przyznają do tego.
Taka samo autocenzura.
-
Jakieś 50 lat temu francuski generał Degol (nie wiem czy tak się pisze) powiedział, że władzę nad armią może oddać, ale nad mediami nigdy.
Chłop wiedział co mówi. Media to potężna machina do sterowania ludźmi. Nie dziwota, że jak teraz na bliskim wschodzie są zamieszki to władze odcinają ludzi od netu, bo to jedyne niezależne źródło informacji, które można kontrolowac tylko poprzez całkowite wyłączenie.