Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Czy oglądanie filmów z Megavideo jest legalne?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Czy oglądanie filmów z Megavideo jest legalne?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Watcher 20 lis 2010, 9:44
    Chciałbym się zapytać Was, czy oglądanie filmów z takich serwisów jak np. Megavideo jest legalne? Oczywiście chodzi mi filmy pełnometrażowe do oglądania na własny użytek domowy lub ewentualnie z kilkoma znajomymi.

Pytam, gdyż spotkałem się z opinią, że pobieranie filmów w serwisów takich jak np. Rapidshare jest legalne, jeśli użytkownik pobierając film nie udostępnia go jednocześnie, oraz czyni to jedynie na własny domowy użytek.
  • Lapik 20 lis 2010, 12:47
    Dziwna sprawa i trochę kontrowersyjna. Na innych serwisach no. youtube.pl również można zobaczyć filmy pokawałkowane na części (ale takie produkcje są szybko lokalizowane i usuwane). Na megawideo panuje swobodniejsza 'atmosfera'. Można tam zobaczyć odcinki serialu przed premierą, tylko po co, skoro za jakiś czas już będą nadawane w tv.
  • Watcher 20 lis 2010, 14:43
    Bo oglądanie na Megavideo jest odpłątne, ale konta do trgo serwisu można kupić na Allegro. Czyli co - mogę w pełni legalnie kupić wejście na Megavideo np. na jeden dzień i bez żadnych konsekwencji prawnych oglądać tam pełnometrażowy film pomimo iż jest duże prawdopodobieństwo, że pochodzi z nielegalnego źródła?
  • Joomla 20 lis 2010, 15:07
    Użytkowanie Megavideo jest legalne, ale jeśli wiesz, że jest nowy film, to raczej pochodzi on z nielegalnego źródła. Ogólnie powinieneś postępować wedle własnego sumienia.
  • Konsument 20 lis 2010, 16:44
    Niie słyszałem o przypadku aresztowania kogokolwiek za ogladanie czegokolwiek w przegladarce internetowej. Podany serwis jest co najmniej kontrowesrysjny i lepeij omijać go z daleka. Może lepiej zainstalowac sobie Ipla i tam też są fajne i legalne filmy. Niektóre mogą być płatne, ale i tak są tańsze niż w kinie.
  • Barnaba56 20 lis 2010, 20:36
    Ja słyszałem, że ogladanie jest legalne, a nawet ściąganie filmu na dysk. Nielegalne jest za to rozpowszechnianie filmu bez zgody autora.
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum