U mnie na osiedlu jest kilka operatorów telewizji kablowej i nie wiem na które się zdecydować. Każdy kusi tanimi ofertami, VoD czyli tą wypożyczalnią wideo. Każdy z nich ma też internet i całe pakiety kablówka+telefon+ internet.
Tylko jak to rzeczywiście wygląda. Do wyboru mam Dialog, Multimedia i UPC. Nie wiem czy zdecydować się na kanały HD czy warto to kupować jako opcję.
Mnie oprócz samej telewizji interesował też internet, aby można pogadać przez Skypa. Wszyscy tak się wycwanili, że jak bierzesz dwie usługi to płacisz taniej. Ja w Dialogu mam telefon i internet. Za ten pierwszy płacę mnie niż w TP a internet ma niby ten szybki ale chyba za niego przepłacam.
Dialog kiedyś miał prostą ofertę, ale teraz to nic z tego nie rozumiem. Korzystam z tzw. umów lojalnościowych, które są i trochę naciągane. Płącę np. 49 zł za internet choć podstawowa stawka to 69 zł lub więcej. Jeśli zrezugnuję z umowy to muszę pokryć różnicę w cenie za te miesiące które zostały do końca umowy.
W dialogu jest też program partnerski gdzie 1 zł z rachunku równa 1 punkt na fakturze. Po uzbieraniu iluś tam punktów wymieniasz je na tańsze usługi. Ale tych punktów trzeba uzbierać dużo więc taki progrm jest mało atrakcyjny.
Kiedyś skorzystałem z usługi Multimedia (telewizja + Vod). Obecnie płacę ok 55 zł w umowie na dwa lata. Mam masę programów oraz wypożyczalnię wideo, gdzie dobre filmy mogę kupić za 8-9 zł, a HD za 14 zł, czyli taniej niż w kinie.
Jednak Multimedia sporo kręci i te jej cenniki są bardzo niejasne. Już na samym początku miałem problem. Opłata aktywacyjna w promocji wynosiła 19,99 zł, a dostałem standardową fakturę na 399 zł. Po skontaktowaniu z infolinią dostałem informację, że sprawa zostanie rozpatrzona, bo pani konsultantka nie ma dostępu do umów regionalnych. To fajny system mają?
Najlepiej sprawdzić czy nie mają jakiejś promocji. Z tych informacji na ich stronie nie warto korzystać bo tam 1 Mb/s kosztuje chyba 125 zł.
Najlepiej wybierać tego co najmniej kręci i ma przejrzyste warunki umowy. TP nie polecam bo tam jest sporo pułapek, ale na pierwszy rzut oka ładnie to wygląda.
Ja polecam cyfrowy polsat. Miałem 2 lata, rozwiązałem umowę i teraz mam nową.
Mam 2 dekodery, jeden z możliwością nagrywania. Umowa na 24 miechy.
Pierwsze 6 miesięcy za darmo i wszystkie dostępne kanały !!! Po 6 miesiącach przejdę na pakiet familijny i bede płacił 57zł za dwa dekodery.
Multimedia do Internetu daje trochę miejsca na ich serwerze na www, email, ftp. Według cennika MMP 2Mb/512 - 54 zł brutto http://www.multimedia.pl/internet_szczegoly
Dobrze ktoś wspomniał, że Multimedia ma oferty regionalne i to co przedstawia na swojej stronie nie jest ostatecznością. Najlepiej zadzwonić i porozmawiać – można dostać na internet sensowny rabat plus rabat telewizję oraz chyba 10 netto za instalację Internetu – normalnie to chyba ze 199 zł.
I jeszcze jedna kwestia. Co raz dzwonią z Multimedi różni handlowcy chcący opchnąć dodatkowe usługi. Aby ich się pozbyć, najlepiej postraszyć, że jak tak będą nękać to rozwiąże się z Multimedią umowę.
Od 22 grudnia 2010 właściciele telewizorów Sony Bravia, a także odtwarzaczy i kin domowych Blu-ray wyposażonych w funkcję Bravia Internet Video uzyskają dostęp do oferty programowej TVN.
Z początku będzie można oglądać takie seriale jak „Usta, usta”, „Klub Szalonych Dziewic”, a także pierwsze sezony „Magdy M.” i „Teraz albo nigdy”. Oprócz tego w ofercie znajdą się „Kuchenne rewolucje z Magdą Gessler” czy dokumenty, wśród których są takie pozycje jak „Polska Jasienicy” czy „Generał” o Władysławie Sikorskim.
Jak rozumiem taki TV będzie trzeba podłączyć do Internetu. Ale pomysł bardzo fajny, tyle że z niego nie skorzystam bo nie mam Sony Bravia. Szkoda
Też czytałem o tym pomyśle TVN. Jak ktoś nie chce mieć kablówki to może i sensowny pomysł. Tymczasem już oszukują klientów na tą telewizję cyfrową, że tylko ona będzie od stycznia.
Z gazety Prawne Wyłudzają na cyfryzację. Platformy wmawiają klientom, że kończy się nadawanie telewizji analogowej. Naciągają ich na drogi sprzęt i grożą karami za zerwanie umów. Przykładem może być grupa sprzedawców z firmy EuroActive – reprezentującej platformę Cyfra Plus. Chcieli kilkaset złotych za dekodery i 3 tys. zł za odstąpienie od umowy.
[url=http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/473237,wyludzaja_na_cyfryzacje_platformy_wmawiaja_klientom_ze_konczy_sie_nadawanie_telewizji_analogowej.html]link[/url] Mogę się założyć, że w ten sposób naciągali głównie starsze osoby.