-
U mnie w rodzinie używają Atoperal Baby zawierają w składzie m.in.: mocznik, sepicalm, olej macadamia, olej lniany, polidokanol, kompleks ceramidów oraz inne składniki, które nawilżają skórę oraz łagodzą podrażnienia i świąd. Siostra powiedziała że są niezłe efekty, nawet nie spodziewała się że takie tanie a tak pomogą:-)
-
-
pistacja
9 lip 2015, 9:19 (ostatnio zmieniony przez autora 21 lip 2015, 9:04, w całości zmieniany 2 razy)
Przy takim schorzeniu warto konsultować się regularnie z dobrym lekarzem dermatologiem. Sama korzystam w tej kwestii z pomocy centrum Febumed i [url=http://febumed.pl/nasi-specjalisci/]dr Ewy Koncy[/url], która jest w nim uznanym specjalistą. Bardzo mi ona pomogła i pomaga do dziś.
-
A ja polecam wybrać sie po prostu do dobrego dermatologa.NIech lekarz obejrzy sobie Wasze zmiany oraz zaproponuje odpowiednie leczenie.Same się nie leczcie bo moze to jednak nie przynieść takich dobrych rezultatów.
Obecnie bardzo dobry pracuje na ulicy Marii Curie Skłodowskiej w Gdańsku. Pani Marta Malek.Jestem jej pacjentką od wielu lat. Trafiłam do niej swego czasu z bardzo poważną odmianą AZS. Zleciła mi odpowiednie leczenie po którym mój stan znacznie się poprawil. Obecnie pielęgnuję skórę i jej stan jest znacznie lepszy.
-
z tego co wiem, bo moja dziewczyna cierpi na tę przypadłość, to wyleczyć się tego nie da, a jedynie zaleczyć. W tym przypadku najlepsze są leki steroidowe, ale mają one też najwięcej skutków ubocznych, bo skóra staje się cieńsza, dlatego nie ma co z nimi przesadzać. Moja dziewczyna używa aktualnie takiego kremu do skóry atopowej Atoperal i zdaje się, że sluży jej, bo odstawiła leki steroidowe. Ważna oczywiście (jak nie najważniejsza) jest sama dieta, bo w zasadzie bez niej czego byśny nie używali, to i tak nic z tego nie wyjdzie.
-
Najlepiej skonsultować stosowanie odpowiednich leków i kosmetyków z dermatologiem.
-
-
w przypadku azs czasami ciężko natrafić na dobry kosmetyk, czasami trzeba się sporo naszukać.
-
To prawda. Różnie to niestety bywa.
-
emolienty to podstawa, no i cóż, trzeba się nauczyć czytać składy kosmetyków.
-
Dla mnie mistrzynią, jeśli chodzi o składy kosmetyków jest sroka, znacie jej blog? Analizuje składy kosmetyków. Co do azs to u niej właśnie przeczytałam, że atoperal ma fajny skład, olej lniany i łagodne emolienty, bez żadnych dziwnych konserwantów czy innych niepotrzebnych substancji. Kupuję teraz zarówno dla dzieci jak i dla siebie.
-
ja nawet nie wiedziałam że istnieją takie kosmetyki, naprawdę są dobre dla dzieci z atopowym zapaleniem?