Możesz też podawać flostrum baby w kropelkach ten możesz podawać już od urodzenia, poza tym kropelki to wygodna forma podania bo możesz wkropić bezpośrednio do buzi albo na łyżeczkę razem z kaszką czy innym jedzeniem I dla mnie kolejny plus to, że nie trzeba trzymać go w lodówce, także zawsze można zabrać ze sobą.
to flostrum baby ma tę przewagę, że można stosować już od urodzenia, ma bezpieczny skład i te najlepiej znane i przebadane szczepy bakterii.Krople mozna dać bezpośrednio do buzi albo wymieszać z letnim mlekiem czy wodą
Pewnie, że warto, ja kupuję Multilac dla dorosłych w kapsułkach, zawsze mam go w domu, w okresie jesienno zimowym szczególnie ważne jest wspieranie flory jelit dlatego w tym okresie bierzemy go całą rodziną.
Martyna29 napisał:Naprawdę nie trzeba trzymać go w lodówce? Ni traci swoich „dobry’ wartości?
Martyna29 tak, nie trzeba Multilac trzymać w lodówce i nie traci swoich właściwości. Uncia
u nas też ale dla nas mam tabletki a dla maluchów Multilac Baby w kroplach.
nam też pediatra polecił branie w takich przypadkach flostrum baby. Przekonał mnie skład tego probiotyku, dwa najbardziej znane i przebadane szczepy bakterii i tylko raz dziennie trzeba brać. Bóle brzuszka szczególnie u noworodków się często pojawia, bo układ pokarrmowy dopiero dojrzewa i stąd kolki i podobne dolegliwości