Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Co sądzicie o chemicznym prostowaniu włosów?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Co sądzicie o chemicznym prostowaniu włosów?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • nafnafff 7 paź 2010, 16:25
    latynowska8 napisał:Miałam kiedyś prostowane preparatem firmy Goldwell. Na początku efekt był bardzo ładny, ale takie zabiegi dość mocno wysuszają włosy (mimo odżywek) i w zasadzie po kilku tygodniach było gorzej niż przed prostowaniem, moje włosy przypominaly siano i nic nie dało się z nimi zrobićskrzywienie
    Może ktoś Ci źle doradził, może zabieg był źle przeprowadzony? Ja byłam z koleżanką na prostowaniu (potrzebowała towarzystwa do pogadania, bo to strasznie długo trwałoprzymrużenie oka) i fryzjer powiedział, że przy odpowiednim odzywieniu włosa po zabiegu nie powinno to negatywnie wpynąć na ich stan. I że dla bardzo słabych włosów, cienkich blond i zniszczonych zaleca się raczej prostowanie keratynowe. Także chyba wiedzą co robią ci fryzjerzyuśmiech
  • Szachrajka 7 paź 2010, 19:00
    Prześledziłam wiele opinii w tym temacie, z tego co widzę najlepsze recenzje zbieraja płyny Faoruk i Goldwell. Ja jestem już zdecydowana, bo moje włosy własnie od częstego traktowania prostownicą i suszarką są okropne, nie moge ich opanować, kazda fryzura się rozsypuje w sianosmutny
  • Blueberry28 7 paź 2010, 22:48
    Ja chyba sobie jeszcze przed zimą zafunduję, bo jak bede zakładac rano czapkę to po zdjęciu będę miała mopa na głowie... I mycie z suszeniem i prostowaniem pół dnia mi zajmuje, a na drugi dzień już są do niczego:/
  • Sissi87 8 paź 2010, 1:14
    Aurelka napisał:A czy wiecie ile kosztuje taki zabieg? Ja też mam lekko pofalowane włosy, które nie chcą się ładnie ułozyć, zastanawiam sie czy opłaca się na takie robić prostowanie...
  • Cloudy 8 paź 2010, 1:44
    Tylko radzę Wam wybrać renomowany salon, bo efekt zależy bardzo od umiejętności fryzjera. Ten zabieg po prostu trzeba umieć przeprowadzać! koleżance raz zniszczyli włosy, zamiast wyprostowane były po prostu spalone! Ale za drugim razem już się udało i wyglądało to imponującouśmiech Trzbea tylko znaleźć dobrego fachowca.
  • Szachrajka 8 paź 2010, 9:38
    To jakiś horror! Jak to spalone? Ale chyba złożyła reklamację??
  • Cloudy 8 paź 2010, 11:39
    Oczywiście, że reklamowała... ta fryzjerka nie pokazywała się jej na oczy i bez problemu oddali jej pieniążki, no bo drugi raz u nich prostować nie chciałaprzymrużenie oka
  • Blueberry28 8 paź 2010, 14:20
    No, to raczej zrozumiałeprzymrużenie oka A fryzjerka jak widać się wstydzila, widocznie nie miala doświadczenia. To zreszta nie jest prosty zabieg, znajoma mi mówiła, że dwóch fryzjerów sie przy niej uwijało, bo trzeba wszystko nakładac i zmywać w określonym czasie. No i wygląda na to, że trzeba mieć trochę wprawyuśmiech A błąd może się niestety przytrafić każdemu.
  • Cloudy 8 paź 2010, 15:46
    Jasne, może. Tylko jeżeli to jest kosztem Twoich włosów to już nie jesteś taka wyrozumiałaprzymrużenie oka
  • casia1980 8 paź 2010, 18:46
    Wiecie co, a moja koleżanka mówi, że po prostowaniu chemicznym nie musi w ogóle układac wlosów, suszy tylko z głową opuszczoną w dół i twierdzi, że nic więcej nie robi, a włsoy ma prześliczne, gladziutkie i błyszczące. I do tego ładnie uniesione, nie przyklapnięte, a wcześniej miala mase takich drobnych skręcików, ale na głowie nieco przyklapniętychuśmiech
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum