Przede wszystkim żele pod prysznic bez sls. - inne niestety bardzo wysuszają moją skórę, zwłaszcza w okresie zimowym, kiedy grzeją kaloryfery. Bardzo fajne są żele Born to Bio - z dużą ilością zapachów do wyboru. Sprawdzają się też żele BeSave - zaletą jest zwłaszcza ich duża pojemność - butla starcza na długi czas!
Ja ostatnio z żeli pod prysznic przerzuciłam się na mydła w kostce, używam Bentley organic (ekologiczne) i muszę powiedziec ,że na baaaardzo długo starczają. naprawdę są super!
Swojezdanie
23 lis 2012, 11:49 (ostatnio zmieniony przez autora 23 lis 2012, 11:50, w całości zmieniany 1 raz)
Ja w przypadku żelu pod prysznic kieruję się raczej fajnym zapachem (za każdym razem wybieram inny zapach, różnych firm), do nawilżania skóry służą mi kosmetyki używane PO kąpieli
Żel pod prysznic HB - od dawna, moim zdaniem najbardziej trwały kosmetyk - chodzi o trwałość zapachu. A zapach jest korzenny, mój ulubiony. Co tutaj dużo mówić - po prostu go uwielbiam ;-)
Po choinkę dostałam zestaw kosmetyków z Bodyshopu o zapachu czerwonego grejpfruta, w tym między innymi żel pod prysznic, więc pewnie dzisiaj sobie go wypróbuję razem z peelingiem. Słyszałam wiele dobrego o tych kosmetykach, więc zakładam, że będą dobre.
Ja bardzo lubię mydła pod prysznic firmy Ziaja, zwłaszcza pomarańczowy, solanka sopocka SPA i kozie mleko ziaja generalnie ma dobre i stosunkowo tanie kosmetyki, więc używam także kremy i masła do ciała oraz balsamy