Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Dobre, polskie dania i potrawy

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI



Dodaj zlecenie

Dobre, polskie dania i potrawy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie 1 2 3 z 3  
  • Bartniczka 24 kwi 2016, 20:27
    Które lubicie najbardziej?
    I dlaczego?
    Cytuj
  • sonique321 19 gru 2016, 9:49
    Ja uwielbiam kluski, roladkę i surówkę do tego! Mniam!
    Cytuj
  • sloneczko9 18 maj 2017, 8:19
    Jestme wielką fanką potraw z grilla ( w sumie grilowanie można potraktować jako nasz sport narodowy).
    Uwielbiam;
    boczek
    karkówkę
    kiełbaskę ( ale najlepiej taką domową z jakimś dobrym sosikiem).
    Koniecznie polecam poszukać przepisu na domową marynatę:
    https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/marynata-do-kark%C3%B3wki-z-grilla

    Taka marynata jest o wiele smaczniejsza niż ta sklepowa.
    Cytuj
  • qarena 13 lut 2018, 9:12
    Uwielbiam flaki i schabowe, a także kluski śląskie i kopytkauśmiech
    Cytuj
  • Ogryzka 18 lut 2018, 18:46
    Uwielbiam pieczonego kurczaka. Zarówno moja mama jak i babcia piekła kurczaka co niedziela uśmiech Teraz i ja tak robie, a moj synek uwielbia tak upieczonego. Rodzinnym sposobem daję trochę miodu i dużo majeranku. Tylko przyprawy się zmieniają, ale ostatnio pozostałam przy przyprawie do złotego kurczaka. Pasuje mi skład. Takiemu kurczakowi ponad kilogram wystarcza około 50min pieczenia i skórka jest mega chrupiąca, a mięso smaczne.
    Cytuj
  • Masa 25 lut 2018, 14:57
    Tej przyprawy do zlotego kurczaka, o której pisze Ogryzka także używam, ale już dłuzszy czas. Zawsze gdy robimy kurczaka na obiad to grana jest ta przyprawa, fajnego smaku nadaje.
    Cytuj
  • Ogryzka 27 lut 2018, 21:02
    Ja akurat nie marynuje miodem tylko daje odrobinę miodu na wierzch na kurczaka i wsamrowuje. Potem posypuję przyprawą "do złotego kurczaka" i lekko polewam olejem. Na koniec pieczenia daje czasami odrobine wody dolanej do brytfannki.
    Cytuj
  • jarzebina 28 lut 2018, 15:33
    Ja robię prawie identycznie, złoty kurczak i miód to tak, ale podlewam piwem przymrużenie oka Fajnego posmaku nabiera mięso i jest bardzo soczyste.
    Cytuj
  • Ecia 14 mar 2018, 22:32
    Barszcz biały... z ziemniaczkami, z jajkiem i białą kiełbaską... i do tego chrzan i duża ilość majeranku, najlepiej z krajów śródziemnomorskich od knorra... nie ma lepszego i bardziej aromatycznego
    Cytuj
  • Sylviaa_900 15 mar 2018, 16:19
    ogórki z curry. Zna ktoś?
    Cytuj
1 2 3 z 3  
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Poprzednia: Badania genetyczne