Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak dbać o atopową skórę?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak dbać o atopową skórę?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • zataraa2 23 kwi 2015, 19:46
    U nas niestety to rodzinne i synek i ja cierpimy na AZS. Testujemy różne kremy od robionych po apteczne, od kilku miesięcy smarujemy się atoperalem. Fajnie natłuszcza skórę, nie łuszczy się tak i dosyć dobrze się wchłania.
  • Bonobo 1 maj 2015, 1:41
    Mam podobny problem z dzieckiem. wiem że tylko staranna pielęgnacja i unikanie czynników drażniących poprawia stan skóry.
    Preparaty dla osób z atopią kupuje w aptekach. Zawsze wybieram tylko te, które są przeznaczone do skóry atopowej a nie do np. hipoalergiczne. Obecnie stosuje u dziecka Atoperal baby który nawilża i natłuszcza jej skórę, łagodzą świąd, zmniejszają szorstkość i zaczerwienienie. Moja mała jest coraz bardziej szczęśliwa i zauważyłam że coraz mniej się drapie. uśmiech uśmiech uśmiech
  • zataraa2 13 maj 2015, 22:25
    I to jest najważniejsze uśmiech ja szukałam czegoś z olejem lnianym, bo jest bardzo dobre na takie dolegliwości, synek też się mniej drapie i mi się skóra w końcu przestała łuszczyć, będzie można założyć krótkie spodenki w lecie przymrużenie oka
  • martinus22 15 maj 2015, 17:53
    A jak z maściami? Stosujecie cały czas te same czy staracie się zmieniać i trochę "eksperymentować"? Wiem, że lepiej trzymać się sprawdzonych metod, jednak czytając artykuły o tej tematyce http://sulphur.com.pl/problem/atopowe-zapalenie-skory często kusi żeby spróbować czegoś, co może jeszcze bardziej pomóc.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Następna: Jaskinia solna