Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak zlikwidować rozszerzone pory?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak zlikwidować rozszerzone pory?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Eli2010 5 paź 2010, 0:33
    Była taka seria z Neutrogeny, kremy do twarzy zmniejszające pory skóry. Nazywały sie Visibly Refined i faktycznie wyraźnie skutkowaly. Tylko nie wiem czy jeszcze można to kupić, w kazdym razie zawierały retinol i złuszczające AHA. Można szukać kosmetyków o podobnym składzie o ile tego z Neutrogeny nie ma już w sklepach (bo dawno temu używałam).
  • Ronjaa 5 paź 2010, 1:00
    Najlepszy kosmetyk jaki znam na rozszerzone pory jaki znam to Idealist ELauder! Dziewczyny on naprawdę działa cuda. Pory są wyraźnie zmniejszone, cera ujednolicona, jedwabiście gladka, więc podklad trzyma się perfekcyjnie i nie wchodzi w pory, co daje o wiele trwalszy makijaż bez używania dodatkwoych baz pod podkład. Jedyna jego wada to cena, ale na szczęście jest bardzo wydajny.
  • Cloudy 5 paź 2010, 8:27
    A z zabiegami u kosmetyczki to jest troche tak, że przy rozszerzonych porach bardziej się liczy staranna pielegnacja na codzień niż regularne, ale no co 3miesiące wizyty u kosmetyczkiuśmiech
  • Piekarzowa 5 paź 2010, 9:42
    Na rozszerzone pory najlepsza są specjalne (na bazie glinki zielonej) maski oczyszczajace-ściagające oraz ich sumienne stosowanieuśmiech Ja sobie nawet robię w domu maseczki, ubijam pianę z białek i dolewam sok wyciśnięty z cytryny. świetnie ściąga poryuśmiech
  • AntyMaterialistka 5 paź 2010, 12:01
    A czy ktoś zafundował sobie zabieg w salonie kosmetycznym na pory? Jestem ciekawa czy to skuteczne, bo nie wiem czy lepiej raz na jakiś czas iść na oczyszczanie czy tam złuszczanie czy lepiej zainwestować w lepsze kosmetyki do domowej pielęgnacji... pewnie i to i toprzymrużenie oka
  • becia_koronczarka 5 paź 2010, 15:17
    Mikrodermabrazja daje bardzo ładne efekty, gabinety polecają też złuszczanie kwasami, jonoferezę itd, ale trzeba pamiętać, żę jeśli skóra jest z natury tłusta i dlatego pory są rozszerzone, to efekt będzie słabszy i to powie każda kosmetyczka, bo problem polega na nadmiernej aktywności gruczołów łojowych...
  • Blueberry28 5 paź 2010, 17:00
    I tak rozwiały się moje marzenia o pięknej cerzeprzymrużenie oka
  • becia_koronczarka 5 paź 2010, 19:59
    Można się pocieszać, że tłusta skóra wolniej się starzejeprzymrużenie oka
  • IwonaBestPartner 27 paź 2010, 19:14
    W ostatnim czasie poznałam naturalne kosmetyki które zawierają witaminy A, C i E.
    Dożywiają skórę i oczyszczają, aż do 7 warstwy naskórka. Sama stosuje i jestem Bardzo zadowolona. Kosmetyki są rewelacyjne i bardzo wydajne nawet na 5 miesięcy starczają.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum