Operacja laserowa oczu to nic strasznego, przeprowadzono mi ją w Centrum Mikrochirurgii Oka - OPTOMED w Katowicach, które specjalizuje się w leczeniu rzadkich i trudnych wad wzroku, przede wszystkim spotkałam się tam z dużą życzliwością personelu, sam zabieg trwał kilkanaście minut plus półgodzinne przygotowanie, generalnie nic mnie nie bolało, poza niewielkim ukłuciem, tylko przez pierwsze dni po zabiegu nie mogłam prowadzić samochodu,
Dostałam mejla, że się ktoś w tym (już zapomnianym) temacie wypowiedział.
Ale z tymi kilkoma dniami bez prowadzenia samochodu to chyba lekkie przegięcie? Ja po tygodniu (jak pamiętam) w miarę równo chodziłam, trafiałam w drzwi itd, ale za kierownicę raczej nie wsiadałam. Lekarz CI pozwolił?
zott
17 paź 2013, 15:01 (ostatnio zmieniony przez autora 17 paź 2013, 15:23, w całości zmieniany 1 raz)
Też uważam, że to nic strasznego. Jeszcze jak zabieg robisz w odpowiedniej klinice to nie masz się czego obawiać. Moja koleżanka laserową korektę wzroku robiła w Centrum Okulistycznym Nowy Wzrok. Dużym plusem tej kliniki jest fakt, że nie czeka się na zabieg i nie ma żadnych powikłań.
Najtaniej wychodzi w Centrum Okulistycznym Nowy Wzrok. Z tego co pamiętam to od 2300 do 3500 zł za jedno oko (cena zależy od metody, którą trzeba zastosować – wiadomo to już po wykonaniu badania kwalifikacyjnego).
Równie tanio jest w klinikach Lexum. Mają teraz ofertę na Grouponie http://www.groupon.pl/oferty/olsztyn/Europejskie-Kliniki-Okulistyczne-Lexum/28097678
taka cena + profesjonalna opieka - żal nie skorzystać ;-)
Zgadzam się Jak dla mnie jeżeli chodzi o wzrok to naprawdę zrobie wszystko by był w jak najlepszej kondycji. Jeżdżę systematycznie do Katowic do doktora Piotra Jaworskiego, który uratował mój wzrok. Próbowałem wizyt w swoim mieście i nie byłem zadowolony.