używam, nie widzę sensu w przepłacaniu skoro mogę mieć podobną jakość dużo taniej. Swietnie i niedrogie są marki actis, jak do tej pory mnie nie zawiodły
Może i zamienniki są tańsze, jednakże możemy dzięki nim wydrukować mniej stron. A i jakość także trochę do życzenia pozostawia. Więc ja wole zapłacić nieco więcej, ale kupić sobie nowy tusz. Może się mylę, ale drukuje dosyć dużo i z tego względu opłaca mi się to bardziej (zwłaszcza pod względem jakości)
skąd ta pewność że mniej stron? Ja drukuję na actisach i wydajnoć jest podobna, za powiększoną pojemność płacę i tak mniej niż za mniejszą pojemność oryginaów
Dobre zamienniki są podonej jakości do oryginalnych tuszy czy tonerów, nie warto kupować mega tanich bo można się rozczarować jakością, active jet, actis są ok.
Słyszałam, że takie napełnianie może zniszczyć drukarkę, ale no wiem, że niektórzy tak robią i jest ok - jest jakieś ryzyko. Zawsze możesz spróbować, teraz drukarki są tanie. Jeżeli dobrze trafisz z modelem, to tusz wcale nie musi być taki drogi, a na dodatek naprawdę może być wydajny.
wolę dołożyć i kupić oryginalny tusz. W poprzedniej drukarce zdarzyło mi się tak, że tusz zamiennik zasechł i popsuł jakiś wałek. Drukarka nie do odratowania