Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Biokominek. Czy ktoś uległ modzie?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Biokominek. Czy ktoś uległ modzie?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Domatorres 30 wrz 2010, 21:28
    A ja mam pytanie o koszty użytkowania. Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad biokominkiem, ale jednak to dość kosztowny "gadżet"
  • amarella 10 paź 2010, 11:08
    U mnie jest kominek z płaszczem wodnym od Makrotermu. Uważam, że jest to dobre rozwiązanie, ogrzewa pomieszczenia, a także wodę użytkową. http://www.makroterm.pl/kominki,,-turbokominki-.html
  • Domatorres 10 paź 2010, 13:24
    No ale to jakby nie o tym wątekprzymrużenie oka Nie każdy ma możliwość zainstalowania kominka, alternatywą są dla nich właśnie biokominki. słyszałem, że dodatkowo moga one nawilżać powietrze czy to prawda?
  • r11 10 paź 2010, 16:50
    Jeśli chodzi o śmierdzące paliwo to też wiem, że te tanie naprawdę śmierdzą. Ale polecam paliwo Real Fire bardzo dobrej jakości i nie ma tego problemu. Tzn zawsze po rozpaleniu czuć przez chwile alkohol, ale potem już zero zapachu.
  • Mizantrop 10 paź 2010, 19:25
    Najlepszy jest żel, który dodatkowo skwierczy jak drewno. Firma RealFlame oferuje takie paliwo.
  • prim 8 wrz 2011, 12:57
    ja polecam Fanolę, rekomendowaną m. in. do biokominków
  • peana 4 lis 2011, 15:23
    Moda czy nie, mi się takie rozwiązania podobają. Wyglądają bardzo ciekawie w nowoczesnych pomieszczeniach. Dodają im trochę przytulności. Niestety ich ceny skutecznie odstraszają. Nie tylko samych kominków, ale również komponentów, które trzeba do nich potem dokupować.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum