Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Co na ściany do kuchni, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Co na ściany do kuchni

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • nabierak 16 mar 2015, 17:13
    olek39 napisał:Faktycznie, dzięki za wyjaśnienie uśmiech więc jednak Klinkieryt znacznie bardziej mi sie podoba niż szklane wnętrza przymrużenie oka
    Rozwiązanie typu szkło to jest zawsze jakiś eksperyment, a cegiełka typu Klinkieryt to sprawdzone rozwiązanie, stosowane przez wiele osób. Nie ma takiego ryzyka wpadki aranżacyjnej, no ale nie mówię, że takie szklane wnętrze jest złe same w sobie. uśmiech
  • AngelikaSwie 17 mar 2015, 15:08
    Ja aktualnie jestem w trakcie remontu i ostatnio również zastanawiałam się co położyć na ściany kuchni. Wiecie jaki trend bardzo mi się podoba? Stara cegła.
    Bardzo fajnie komponuje się to moim zdaniem z jasnymi meblami kuchennymi. Bez koloru ściany pomieszczenie byłoby szczerze powiedziawszy nudne , mdłe i na pewno nie tak interesujące jak jest na zdjęciu.
    Dobrym pomysłem jest jeszcze położenie na ścianie szyby.
  • vikuska 17 mar 2015, 17:23
    Dla mniej odważnych, którzy boją się czerwonej cegły na ścianie proponuję takie rozwiązanie:
    ,
    czyli tapeta. Prawda, że do złudzenia przypomina prawdziwą cegłę na ścianie?
  • laura_laur 8 kwi 2015, 14:31     (ostatnio zmieniony przez autora 9 kwi 2015, 12:21, w całości zmieniany 1 raz)
    Bardzo modne są ostatnio te szklane tafle nad blatem kuchennym, ale ja jakoś nie mam do nich przekonania. Wydaje mi się że coś takiego sprawdza się tylko w bardzo nowoczesnych wnętrzach, wręcz surowych. Ja wolę bardziej przytulne i delikatne. Wybrałabym panel z klinkierytu jak ktoś tu polecał albo z takich płytek: http://mozaikowe.pl/plytki-ceramiczne/15-arabeska-duza-biala-szkliwiona.html, lekko stylizowane na retro, ale bez dosłowności. Ale oczywiście wszystko zależy od całości aranżacji.
  • pio_33 24 kwi 2015, 13:10
    To już wolałbym te "cegiełki". Całkiem fajne kafelki, na taki panel w sam raz.
  • kosmiczna 24 kwi 2015, 13:46
    My też teraz mamy remont w pełni. I niedawno się dowiedziałam o fajnej akcji może komuś z was też się przyda taka wiedza. Marka Tytan wprowadziła fajny program Mistrzowie tytana, gdzie za wszystkie zakupy produktów marki tytan otrzymujemy punkty, które później możemy wymienić na nagrody
    Bardzo fajna sprawa w trakcie remontuprzymrużenie oka
  • Kor25 28 kwi 2015, 15:36
    TianaR napisał:Też się lubię bawić takimi programami uśmiech a na ścianę to podobają mi się panele dekoracyjne robione w 3 D. W Voxie coś takiego widziałam ( zdjęcie z ich strony)
    Mam te panele, tylko w innym wybarwieniu.Świetnie się spisują w kuchni.
  • Wieszak 30 kwi 2015, 12:46
    Kamień klinkieryt taki jak w linku świetnie się sprawdzi: http://www.budoskop.pl/aktualnosci-wnetrza/art,7,bruk-bet-retro-dekoracja-w-kuchni-nie-musi-byc-droga.html.

Tylko w kuchni należy pamiętać o zaimpregnowaniu go wczesniej.
  • razorek09 5 maj 2015, 12:50
    Tak, to lepsze rozwiązanie.
  • Sylwiaa_Rz 11 maj 2015, 9:57
    Polecam szkło hartowane. (U siebie w domu mam akurat jednolite, u znajomych widziałam z słonecznikami.) Duża wygoda, bo można szybko zetrzeć odpryski po gotowaniu wilgotną ścierką. Przy szybkim tępię życia każda wygoda jest na wagę złota.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Poprzednia: Piec do domu