Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Drzwi do domu, strona 6

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Drzwi do domu

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • konto_usuniete_137444 11 mar 2015, 0:00
    Moim zdaniem powinienes zapytac bezpośrednio u źródła. Ja kupowałam swoje drzwi i tam mi doradzili co powinnam dobrac do swoich potrzeb ale tez do wyglądu, jaki finalnie oczekuję. Moim zdaniem drzwi drewniane są bardziej klasyczne i dobre do środka domu ale metalowe tworzą pewien dystans i moze zlodzieje nie kusili by się na nieuśmiech
  • kluczyk_ 12 mar 2015, 22:21
    effciaster_ napisał:Moim zdaniem powinienes zapytac bezpośrednio u źródła. Ja kupowałam swoje drzwi i tam mi doradzili co powinnam dobrac do swoich potrzeb ale tez do wyglądu, jaki finalnie oczekuję. Moim zdaniem drzwi drewniane są bardziej klasyczne i dobre do środka domu ale metalowe tworzą pewien dystans i moze zlodzieje nie kusili by się na nieuśmiech
    Wszelkie informacje i doradztwo powinniśmy uzyskać u sprzedawcy. jeśli ktoś nie potrafi doradzić to zawsze pozostaje forum i nasza pomoc język
    Drzwi metalowe czy drewniane to w kwestii włamania nie jest najistotniejsze. Żaden złodziej nie będzie przebijał się przez drzwi. Istotne są np. bolce ale przede wszystkim grubość blachy ościeżnicy, wkładki, zamki, klamka.
    Jeśli będą renomowanej, sprawdzonej marki to można spać spokojnie. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku, drzwi to nie jedyne wejście dla złodzieja.
    Zazwyczaj w domach są inne słabe punkty jak np. okna.
  • Zekonek 8 kwi 2015, 14:41
    U nas obyło się bez wymyślania, zdecydowaliśmy się na jedną z bardziej renomowanych marek - Gerdę. Bez niepotrzebnego walenia kasy mamy solidne drzwi z dobrymi zamkami.
  • nabierak 9 kwi 2015, 21:10
    A zdarzyły się tu komuś źle zamontowane, chociaż dobrej jakości drzwi? Czasami instalacja niestety skutkuje nieszczelnością, szczególnie w progu, gdzie trudno jest zauważyć prześwit między wnętrzem a dworem.
  • 10 kwi 2015, 11:13
    Mi źle zamontowali antywłamaniowe i do tej pory jeden zamek się nie nadaje.
  • kluczyk_ 20 kwi 2015, 18:50
    Joanna1987 napisał:Mi źle zamontowali antywłamaniowe i do tej pory jeden zamek się nie nadaje.
    Niestety ale jeśli zamek nie działa to nie są antywłamaniowe. Niepoprawnie wykonany montaż niestety zdarza się nadal często przez co można stracić gwarancję. Oczywiście prawo jest po stronie kupującego i gdy producent nie naprawi usterki to odpowiedzialność przechodzi na firmę montującą drzwi.
    Jest to czasochłonne. Pytajcie przed zakupem w jaki sposób producent załatwia ewentualne usterki, czy ma serwis itp.
  • ArBielek 29 kwi 2015, 12:27
    nabierak napisał:A zdarzyły się tu komuś źle zamontowane, chociaż dobrej jakości drzwi? Czasami instalacja niestety skutkuje nieszczelnością, szczególnie w progu, gdzie trudno jest zauważyć prześwit między wnętrzem a dworem.
    Ja mam drzwi 6 lat, stalowe, porządne i ciężkie. Niestety źle zamontowane. Poprawiane przez kolejne dwie ekipy. Druga nawet nie wzięła kasy, nie dała rady. Żeby zamknąć musiałem rozwiercić otwór na bolce w futrynie. Teraz mam szparę u góry na 4 mm. I wymiana drzwi na nowe.
  • kluczyk_ 29 kwi 2015, 22:54
    Ja mam drzwi 6 lat, stalowe, porządne i ciężkie. Niestety źle zamontowane. Poprawiane przez kolejne dwie ekipy. Druga nawet nie wzięła kasy, nie dała rady. Żeby zamknąć musiałem rozwiercić otwór na bolce w futrynie. Teraz mam szparę u góry na 4 mm. I wymiana drzwi na nowe.Proponuję drzwi z zawiasami 3D ( regulowane w trzech płaszczyznach) i regulacją zamka. Pozwoli to naprawić wiele błędów montażu ale przede wszystkim szukaj ekipy z doświadczeniem a nie niską ceną. Oczywiście miej świadomość tego, że za niepoprawny montaż odpowiada sprzedawca chyba, że montujesz samemu. Może warto spytać u producenta, poprosić o wizytę serwisu by zweryfikować kto popełnił błąd?
  • ArBielek 30 kwi 2015, 10:33
    Ile kosztuje taka wizyta serwisu aby sprawdzili montaż? Za przyjazd do kotła serwis krzyknął 200 zł, a nic nie zrobił. Dopłacać drugie tyle za montaż mija się z celem. Później jeszcze trzeba wezwać kogoś żeby sprawdził serwis... Polskie realia.
  • szarlottka 3 maj 2015, 23:08
    Ja właśnie rozglądam się za drzwiami wewnętrznymi i szczerze nie wiem co wybrać. Dzisiaj trafiłam na drzwi ukryte i bardzo mi się spodobały - nie mają futryny, zajmują mniej miejsca niż normalne drzwi i można je pomalować na kolor ściany lub położyć na nich tapetę. Czy ktoś z was ma takie drzwi u siebie? Jak się sprawdzają?