sylwia4012 napisał:W mojej okolicy spory wybór drzwi zewnętrznych i wewnętrznych ma ODB Kielce, wiele osób korzysta z ich doświadczenia. Chętnie pomogą w wyborze, więc ja bym podjechała tam.Fajnie, że jest takie miejsce ale czy w tym temacie nie chodzi przypadkiem o producenta, markę którą ktoś doświadczył i może polecić lub ostrzec? "Drzwi które nie zawiodą" to nie "szukam doświadczonego sprzedawcy".
piter1 napisał:Mam dosyć długo Gerdę, bo blisko 7 lat. Przed zimą chcę wymianić na nowe, ozglądam się za czymś innym, cieplejszym. Drewniane, lub jakieś stalowe o lepszych parametrach. Stare spróbuję pomalować i zainstalować w kotłowni, jeśli nie wypaczyły się.Jeśli masz drzwi stalowe gerda to proponuję szukać kolejnych stalowych gdyż może uda się dokupić w identycznym kolorze. Obecnie popularne drzwi są o grubości 55,54 mm i można je mieć za 1500-2000 zł ale jeśli szukasz drzwi drewnianych to domyślam się, że masz większy zapas gotówki na to naszykowany więc może np drzwi stalowe o lepszych parametrach.
zott napisał:Niektóre drzwi należy dodatkowo uszczelnić. Sam korzystałem z pomocy ponieważ moje drzwi wciąż wpuszczały za dużo chłodnego powietrza, szczególnie zimą.Chyba nie chodzi o nowe drzwi? Jeśli drzwi są stare mają prawo być nie szczelne, często wystarcza wymiana uszczelek i wyregulowanie.