dariush
15 paź 2013, 0:48 (ostatnio zmieniony przez autora 15 paź 2013, 0:50, w całości zmieniany 3 razy)
Dla osób, które oszczędzają prąd, polecam gorąco tą oto stronkę: [url=http://l]oszczędzanie prądu[/url]. Niby błahe, proste wskazówki, a pozwalają znacznie zredukować zużycie energii.
Kupować urządzenia w odpowiednio niskiej klasie energetycznej, wymienić oświetlenie na świetlówki energooszczędne, żarówki ledowe, nie pozostawiać urządzeń w stanie Stand-By, tylko wyłączać je przyciskiem ON, a nie pilotem.
A najlepiej zaoszczędzić na rachunkach za prąd instalując u siebie w domu, firmie instalację fotowoltaiczną, która zamienia promieniowanie słoneczne na darmowy prąd. Wytworzoną ekologicznie energię możemy wykorzystać na potrzeby własne, a nie wykorzystaną część wprowadzić do publicznej sieci energetycznej, generując dla nas zysk.
ja zaczęłam oszczędzać prą i dzięki temu spadły mi rachunki od momentu kiedy zmieniłam zwykłe żarówki na ledy activejata, spora oszczędność no i ledy są dużo bardziej wytrzymałe.
Przede wszystkim należy odłączać ładowarki od zasilania, według mnie to podstawa i często popełniany błąd. Ludzie zostawiają ją w kontakcie myśląc, że nie zużywa już energii a to przecież nie jest prawda.
moim zdaniem oszczędzanie warto rozpocząć od zmiany oświetlenia, ledy są dużo bardziej oszczędne niż zwykłe żarówki, dlatego ja już od dawna mam ledy active jeta w całym mieszkaniu, rachunki za prąd się obniżyły no i mam lepszej jakości światło w mieszkaniu.
ja odkąd zainwestowałam w oświetlenie ledowe w całym mieszkaniu to od razu zauważyłam spadek rachunków za prąd w skali roku robi się większa oszczędność, więc warto pomyśleć o takiej zmianie.
jak ktoś chce oszczędzić to zdecydowanie powinien postawić na oświetlenie ledowe, sporo dzięki niemu zaoszczędzimy, ja mam active jety i jestem bardzo zadowolona.