effciaster_ napisał:Zdecydowanie ceramiczne - są ładniejsze, a dobrze położone są też wytrzymałe bo fakt, że płytki pękają wynika z tego, że są źle położone i sa narażone na drgania. Jak są położone poprawnie to wytrzymają lata a później ciężko będzie je zmienicTo może lepiej poszukać jakiegoś fachowca jak nie, w jaki sposób wyrównać podłogę oraz położyć płytki. Lepiej już komuś zapłacić niż potem jeszcze raz kupować płytki. A płytki możesz spokojnie poszukać w sieci, sklepów z wyposażeniem łazienek nie brakuje.
Raz napisał:Drodzy Państwo, najlepiej zaopatrzyć się w zwykłą ściągaczkę do wody podobną do tej, której używamy w samochodach do szyb, po każdym użyciu wystarczy ściągnąć pozostałości po wodzie z mydłem tudzież żelem pod prysznic i problem z głowy, kosztuje to każdego domownika około 10 sekund działania ale szyba która nie jest tania pozostaje jak nowa przez lata. Można ściągaczki takie kupić w kilku sklepach sieciowych i swoim wyglądem zachęcają do trzymania ich pod prysznicem na codzień PozdrawiamSajana napisał:My mamy taka kabinę od brodzika. Nie zdecydowaliśmy się na gotowa kabinę, tylko kupowaliśmy na zamówienie specjalne szyby prysznicowe, żeby były wytrzymałe i łatwe do utrzymania w czystości. Do nich dopasowane specjalne uchwyty, zawiasy ... Bałam się, czy to będzie bardzo praktyczne rozwiązanie, ale okazało się bardzo praktyczne.Moje szyby wytrzymały bez rys stosunkowo krótko. Głupio zaczęłam myć kabinę mleczkiem do czyszczenia. Mleczko posiada takie drobinki piasek czy coś który skutecznie porysował powierzchnię. Uważaj na to, płyn do naczyń, płyn do szyb, ocet, ale nie mleczko!
luna634 napisał:Marzę o kabinie bez brodzika i w końcu będzie moja za parę lat bo dopiero niedawno skonczyliśmy remont. Płytki mam tylko w newralgicznych punktach- tam gdzie może być mokro i oczywiście na podłodze. Fajnie to wygląda Jedynie z grzejnikiem miałam problem bo żaden mi sie nie podobał. Dopiero jak znalazłam sklep to upatrzyłam taki wążiutki czarny grzejnik- rewelacjajak bez brodzika to liniówka a już wiesz na pewno, że da radę zamontować i uzyskać spadek?