-
Witam, tytuł tematu powinien mówić wszystko. Proszę o wypowiedź tych osób, które mają taki sprzęt i mogłyby się wypowiedzieć. Planuję w najbliższym czasie kupić nową pralkę i naprawdę nie chcę przepłacać. Pralka ze wsadem 5-6 kg góra. Ma dobrze prać - być mało awaryjna - to wszystko!
-
-
istnieją, istnieją a nawet można kupić rozsądną pralkę jeszcze taniej
-
Całkiem fajnie.
-
Oczywiście że istnieje ale po roku lub dwóch trzeba kupić kolejną pralkę. Dzisiejsze pralki to nie franie które służyły przez 30 lat.
-
Czy naprawdę mniejszy wydatek wiąże się z obowiązkową wymianą po roku albo dwóch latach? Czy z pralką, o której mowa powyżej, bywa podobnie? Nie chcę wtopić pieniędzy, ale nie chcę też niepotrzebnie przepłacić. Nie zależy mi na niepotrzebnych funkcjach.
-
-
W dzisiejszyh czasach już nic nie jest super trwałe dlatego wychodzę z założenia, że lepiej kupić pralkę troche tańszą niż mega drogą bo wytrzymają tyle samo tak czy siak
-
No tak, ale taka droższa pralka na dłużej nam starcza niż taka tańsza. Ale masz rację. To fakt, że w dzisiejszych czasach nie ma produktów o wysokiej jakości, ponieważ to się firmom nie opłaca.
-
hasanna
6 mar 2013, 13:13 (ostatnio zmieniony przez autora 6 mar 2013, 13:14, w całości zmieniany 1 raz)
z tego co ja można kupić nawet za mniej niż 1000, ja chociażby rozważam zakup takiej pralki używanej jeszcze na gwarancji, akurat ta jest super, bo wkłada się ciuchy od góry i przez to pralka nie jest taka duża i zajmuje mało miejsca, co jak na mój mały metraż jest nawet koniecznością, a nie wyborem, jeśli chodzi o marki to rożnie to bywa...możesz trafić na felerną pralkę dobrej firmy, więc tym raczej nie sugerowałabym się
-
Można kupić nawet dobrą nową do tej ceny .
-
Moja pralka za 800 zł działa już trzy lata bez zarzutu, nie przesadzałbym z inwestowaniem 3x takiej kasy z myślą tylko i wyłącznie o jakości, jeżeli nie jesteś w stanie jej doświadczyć w ciągu kilku pierwszych lat użytkowania