rojan-58 napisał:witam ponownie,oj z wilgocią,z grzybami w domu ? raczej nie.Wentylacja jest bardzo ważna,ale ja mam na myśli stare domy np,które wymagają odtworzenia izolacji przeciwwilgociowej,bo ta która była 60-70lat temu położona,to możemy o niej zapomnieć,albo wcale jej nie było w niektórych domach.Dlatego jak wykonamy izolację poziomą to migracja podciągania wilgoci od gruntu pozwoli nam normalnie mieszkać,w suchym domku,a odpowiednia wentylacja niech nam poda przyjemny zapach,a nie jak ludzie wdychają przez 24 h zapach stęchlizny,lub grzybów.Opcja jest taka-wilgoć w domu nie sprzyja na zdrowiu,a odpowiednia wilgotność to jest inny temat.Przykładowo,jak widzimy mokre ściany w domu to wentylacja coś pomoże ?,jak wiem co jest przyczyną zawilgocenia,i widzę ewidętne podciąganie wilgoci po ścianach np.piwnicznych,a potem do mieszkania,to co tutaj wentylacja pomoże.Szczerze do bólu: gówno pomoże.
rojan-58 napisał:dobrze mówisz,masz na myśli wentylację?,że nic nie pomożenie pomoże żeby ktoś nawet pękał to nie pomoże.
rojan-58 napisał:inni myślą inaczej,potem występują błedy w remontach.Musimy na 100% usunąć przyczynę zawilgocenia,a nie wciskać ludziom że to z braku wentylacji.to są skomplikowane tematy w zasadzie profesjonalnie nie do doradzenia przez forum. Trzeba temat obejrzeć a powinien to robić człowiek mający raz pojęcie o sprawie a dwa doświadczenie wykonawcze a nie szkolne. Jest wielu co doradza np zastosowanie konkretnego typu farby a sam pomalował w życiu pokój w którym mieszka - chroń nas Panie przed takim doradcami.
melisa1020 napisał:Najważniejsze by pomieszczenia były odpowiednio wentylowane i wietrzone dość często pozatym jest teraz na rynku wiele pochłaniaczy wilgoci więc można sobie tez zakupić.Do zawilgoconych z powodu błędów izolacyjnych ścian pochłaniacz wilgoci i wentylacja - bez komentarza.