12 sty 2014, 16:13 (ostatnio zmieniony przez autora 12 sty 2014, 16:18, w całości zmieniany 1 raz)
Wodnikowa napisał:Masz tutaj wspomniany temat: http://www.favore.pl/forum/remonty-budowa-wnetrza-i-ogrody/drzwi-zewnetrzne-jaki-material,2523,0.html Nawet polecałam tam już Gerdę. Mają istotnie drzwi z górnej półki, jeśli mowa o antywłamaniowych i bezpiecznych.
Ja bym się zastanowił nad stwierdzeniem " górna półka " bo szanowna Pani z czego to wnioskuje? Rozumiem, że użytkowała Pani tak około 50 szt tych drzwi i myślę że podobną ilość jak nie większą Pani montowała. Czy tak? Jeśli tak to biorę na klatę i zgoda. Ale jeśli nie to powiem Pani - po swoich trochę też monterskich doświadczeniach, że Gerda na przestrzeni ostatnich lat sporo straciła z jakości a wymusiła to konkurencja i to nie jakościowa tylko cenowa. Za śmieszne pieniądza można kupić taki chłam, że głowa boli ale niestety Gerda musiał i z tym się zmierzyć. Powstała nawet firma - córka " Gerdex" żeby nie niszczyć marki głównej ale to nie wiele dało i sami musieli szukać oszczędności i nie są już dziś taką rewelacją jak byli jeszcze 6-8 lat temu.
Jest np: niemiecka Omega, która jakością rygli bije Gerdę na głowę. A to tylko mały przykład.
Fakt jak się wpisze w google " drzwi antywłamaniowe" to Gerda króluje ale duży marketing reklamowy nie oznacza dużej jakości.