milena19 napisał:Chyba poproszę wujka, żeby znalazł dla mnie trochę czasu. Jest mechanikiem. Chociaż trochę głupio będzie go o coś poprosić, bo nie rozmawiałam z nim od przynajmniej ośmiu miesięcyTak bedzie najlepiej , kupujac pierwszy raz autko lepiej sie wybrac z kims co ma pojecie w danej dziedzinie tu akurat jest nia motoryzacja pozdrawiam.
fajqa napisał:ze spraw technicznych warto sprawdzić czy klima dziala, czy elektryka działa, zajrzec pod auto czy nie ma podejrzanych spawów i rdzy oraz sprawdzic grubość miernikiem lakieru jeśli posiadamy. Uważać na handlarzy, najlepiej kupować auta zarejestrowane i jezdzone w polsce conajmniej rok.Święta racja, szczególnie, że ktoś kupił dla siebie od handlarza na lata i sprzedaje po roku bo okazało się, że kupił tanio i musi non stop inwestować, po czym zmęczył się jeżdżeniem po serwisach i szuka większego od siebie naiwniaka, albo zajeździł samochód nawet nowy i też szuka naiwniaka
kisanka napisał:Moim zdaniem warto sprawdzić, czy samochód był regularnie serwisowany. Wiadomo wtedy, czy poprzedni właściciel (właściciele) dbał o swój samochód.Inne odcienie długopisu za 1 złoty nic nie dają, lepiej zadzwonić do serwisu i potwierdzić pieczątki z przebiegiem. Niektórzy cwaniacy szukając sobie sami samochodu na zachodzie kupowali samochody ze stempelkami sklepów warzywnych i restauracji
milena19 napisał:Chyba poproszę wujka, żeby znalazł dla mnie trochę czasu. Jest mechanikiem. Chociaż trochę głupio będzie go o coś poprosić, bo nie rozmawiałam z nim od przynajmniej ośmiu miesięcyLepsze zaproszenie wujka i ciotki, postawienie im obiadu za 50 pln w dobrej restauracji niż zakup ZMĘCZONEGO samochodu przykładowo za 10.000 pln (połowa ceny rynkowej) i włożenie w samochodów u mechaników kolejnych 15.000pln