Przygotowujecie już swoje auta na sezon jesienno-zimowy? Co sądzicie o profilaktycznym dodaniu specyfików w stylu ceramizer itp. żeby nie mieć problemu z uruchomieniem auta jak chwyci mróz?
Przede wszystkim wymiana opon i przeglad przed zimą. Co do opon to i tak wymieniam co sezon bo jakos nie ufam letnio zimowym. Teraz jednak musze kupic nowe. Ale zobacze na Ford Motocraft bo na stronie mi jakies oferty ostatnio wyskoczyly ze z wymiana juz kolo 200zł.
@up, oni mają też dobrą ofertę jesli chodzi o przegląd. Z tą wymianą kół to nie zagłębiałem się za bardzo w temat, ale niebawem i tak trzeba bedzie wymienić na zimówki.
Spidi4
7 paź 2015, 16:17 (ostatnio zmieniony przez autora 13 paź 2015, 17:00, w całości zmieniany 1 raz)
Bez względu na to czy jest to samochód osobowy czy tir trzeba zadbać o to by był w 100% sprawny. Znajomy ostatnio znalazł firme [url=http://www.gawlik-przyczepy.pl/wulkanizacja-tirow.htm] w tym miejscu[/url] która zajmuje sie wulkanizacją tirów. Takie samochody bez odpowiednich opon są bardzo niebezpieczne.
stobejczyk
22 paź 2015, 1:43 (ostatnio zmieniony przez autora 23 paź 2015, 14:58, w całości zmieniany 1 raz)
Bez opon zimowych to chyba już nikt nie jeździ, ale to nie wszystko. Przed zimą warto zrobić gruntowniejszy przegląd. Mojego Forda co roku na jesieni daję do przejrzenia w stacji napraw http://www.lipski.pl/naprawy.php , nie znam się na budowie silnika ani układów mechanicznych a oni dają mi pewność, że nic nagłego się nie stanie.
Sezon jesienno- zimowy jest straszny. Nie dość, że samochód stoi na dworze i niszczeje, to jeszcze nie zarażony na różnego rodzaju opady. W zeszłą zimę nasze auto zostało potraktowane gradem. Było na nim kilka konkretnych wgnieceń. Auto zawieźliśmy do Airconstruction, a tam usunęli wgniecenia bez lakierowania. Mam nadzieję, że tej zimy się to nie powtórzy.
Trochę mnie zaskoczyłaś tymi cenami szczerze mówiąc, bo zawsze wydawało mi się, że jeśli autoryzowany serwis to i cena... autoryzowana. Wcale nie muszę przepłacać u okolicznych mechaników skoro w zasięgu jest taka opcja i to z montażem w cenie. Fajnie, że mi podpowiedziałaś.