Favore.plForumSprzęt elektroniczny, fotografia

Czy da się do 1000zł kupić aparat dla początkującego pasjonata?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Czy da się do 1000zł kupić aparat dla początkującego pasjonata?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • 3 paź 2013, 14:52
    Taki w miarę dobry z obiektywem, ale nie jakiś super. Czy to tylko marzenie?
  • xxxxxxxx 4 paź 2013, 15:00
    polecam ten model http://www.neo24.pl/?p=canon_ixus_127_hs_blue

mam od niedawna, ale jest na prawdę spoko, dobra jakość zdjęć i cena jest w porządku.
  • 10 paź 2013, 9:47
    Kasska22 napisał:Taki w miarę dobry z obiektywem, ale nie jakiś super. Czy to tylko marzenie?
    No mi się wydaje troszkę za mało, ale już w granicach 1500zł można by się było pokusić o zakup jakiejś lustrzanki z kitowym obiektywem. uśmiech
  • 11 paź 2013, 13:04
    Rozumiem, że masz na myśli lustrzankę cyfrową? Jeżeli jesteś początkujący to może coś używanego? Na allegro jest tego dużo. Ja osobiście polecam Nikona.
  • 15 paź 2013, 12:41
    No właśnie, niezniszczona używka to też dobry początek i w takiej cenie można by się zmieścić.
  • Mordred24 18 paź 2013, 12:40
    Rozszerz budżet o 300-500 zł i już coś porządnego kupisz
  • WiktorWektor 21 paź 2013, 22:52
    Wszystko zależy jak często będziesz robił zdjęcia i czy będą to zdjęcia w terenie czy martwa natura, czy portrety itp. Do 1000 zł z pewnością kupisz fajny aparat i nie ma większego znaczenia jaka to będzie firma i model. Ważne jedynie, żeby firma była znana (Canon, Sony, Olympus, Nikon). Jakość zdjęć zależy i tak głównie od fotografa i jego umiejętności.
  • 25 paź 2013, 15:26
    Chodzi mi oczywiście o lepszy aparat - lustrzankę z obiektywem. A jakis konkretny model możecie do 1500 polecić?
  • jik7008 1 lis 2013, 15:29
    To wszystko zależy co chcesz nim robić, bo jak naprawdę chcesz się fotografią zajmować to lepiej zainwestuj na nikona d5000 / 7000 albo d90 z lustrzanek - to nie jest jeszcze średnia klasa aparatów ale też to nie jest amatorka jak to jest przy aparatach SONY.
    A jeśli nie potrzeba bajerów to cyfrówka starczy nawet taka za 300-400zł panasonica czy nikona.
Sprzęt elektroniczny, fotografia - dyskusje na forum