Favore.plForumSprzęt elektroniczny, fotografia

Nikon D3000 - Czy warto kupić ?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Nikon D3000 - Czy warto kupić ?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • finemon 29 lip 2010, 21:38
    Do tej pory cykałem zdjęcia prostym aparatem cyfrowym. Ogólnie zaczęło mnie to wciągać więc pomyślałem, że nadszedł czas aby kupić coś lepszego. Na jednej ze stron internetowych wpadł mi w oko Nikon D3000. Czy ktoś z was miał kiedyś styczność z tym aparatem? Co o nim sądzicie ?
  • samuraj 28 wrz 2010, 18:53
    Z tego, co słyszałem to ten aparat ma całkiem pochlebne opinie - użytkownicy go sobie chwalą. I nie ma się co dziwić, bo to produkt dobrej firmy. Jeśli jesteś nim nadal zainteresowany, to skontaktuj się z jakimś dobrym sklepem z takim sprzętem i popytaj czy to najlepsze rozwiązanie w tym przedziale cenowym. Jeśli tak to bierz, a jeśli nie to popytaj o alternatywę.
  • tkf 28 paź 2010, 10:01
    finemon napisał:Do tej pory cykałem zdjęcia prostym aparatem cyfrowym. Ogólnie zaczęło mnie to wciągać więc pomyślałem, że nadszedł czas aby kupić coś lepszego. Na jednej ze stron internetowych wpadł mi w oko Nikon D3000. Czy ktoś z was miał kiedyś styczność z tym aparatem? Co o nim sądzicie ?
    Aparat ok ale jak już wspominałem było parę wadliwych egzemplarzy.trzeba wejść na stronę nikona i sprawdzić.
  • Kajakarz 19 sty 2013, 9:24
    2 lata temu faktycznie ten Nikon był super (miałem okazję zrobic kilka zdjęć od kumpla).
    Ale teraz już technika znów poszła i są w sklepach i w porównywarkach dużo ciekawsze i o wiele bardziej wydaje lustrzanki.
    Kupić zawsze można, ale mysle ze z techniką to się nie ma co za bardzo cofać przymrużenie oka
  • caspis 21 sty 2013, 8:30
    Kajakarz napisał:2 lata temu faktycznie ten Nikon był super (miałem okazję zrobic kilka zdjęć od kumpla).
    Ale teraz już technika znów poszła i są w sklepach i w porównywarkach dużo ciekawsze i o wiele bardziej wydaje lustrzanki
    Kupić zawsze można, ale mysle ze z techniką to się nie ma co za bardzo cofać przymrużenie oka
    Ale jakbyś doczytał co napisał autor tego tematu to zauważyłbyś, że dopiero zaczyna przygodę z poważnym fotografowaniem, więc myślę, że kupowanie od razu na start super sprzętu nie ma kompletnie sensu, ponieważ musi się najpierw nauczyć większości tajników fotografowania na gorszym sprzęcie.
  • jik7008 1 lis 2013, 15:39
    Nie kupuj tego starego modelu. Lepiej uzbieraj trochę więcej i kup nikona d5000 bo to już technicznie DUŻO lepszy sprzęt i dużo lepiej wykonany. Ale na pewno nie kupuj d3000.
Sprzęt elektroniczny, fotografia - dyskusje na forum