Moim zdaniem ważna jest spójność, jednakowa wielkość czcionki, brak literówek, sensowne zdjęcie (nie w bikini, czy kiblu - tak tak są takie) Powinno być czytelne. Ja mam na przykład rozpisane obowiązki, jakie miałam w każdej pracy, ale pod kątem takich rzeczy, które mogą mieć znaczenie dla przyszłego potencjalnego pracodawcy. Poza tym oryginalność bo takie, że jest tekst, pozioma kreska, tekst i pozioma kreska to już chyba każdy miał i jest to stare, a niekoniecznie modne. Ja mam w zainteresowaniach fotografię mobilną, więc w cv na górze walnęłam zdjęcie zrobione przeze mnie. To zawsze jakoś się wybija, ale przy tym wygląda estetycznie bo zrobiłam je czarno białe, żeby nie było pstrokato. Ważny jest też konkret, bez zbędnego bawienia się w szczegóły. Prace tylko takie, które mają znaczenie, jak szukamy pracy w biurze to nie ma sensu wrzucać w cv, że ostatnio byliśmy nianią, czy coś w tym stylu. Format pdf, nigdy doc
Dobrze jest nie korzystać z kreatorów, żeby nie mieć szablonu jak wszyscy. Można sobie jakiś szablon wypatrzeć, żeby się na nim wzorować, ale poza tym to ja stawiam na oryginalność.
Powinno mieć tylko prawdziwe informacje
I to chyba tyle, według mnie.