anka70 napisał:Ja bardzo lubię czytać. Nigdy nie kończyłam żadnego kursu szybkiego czytania, czytam głównie dla przyjemności więc nie był mi potrzebny. Zastanawiałam się, czy jeśli ktoś naprawdę dobrze opanuje technikę szybkiego czytania to czy to mu wchodzi tak bardzo w nawyk, że nie potrafi już sobie poczytać książki dla relaksu? Wiecie może jak to jest?Ja nie mam z tym problemu. czytam bardzo dużo i dla przyjemności i w związku z pracą. Techniki szybkiego czytania są bardzo przydatne, ale pomagają też wyrobić nawyk koncentracji na czytanym tekście. Dzięki temu nawet jak czytam w wolnych chwilach to jeszcze lepiej wnikam w tekst.
malolata napisał:Znając siebie to sama niewiele zrobię... Zawsze jest coś ciekawszego do roboty Jak znaleźć taką dobrą szkołę?Przede wszystkim idź do dużej szkoły, która już od kilku lat działa i prowadzi tego typu kursy. Najlepiej skorzystać z lekcji pokazowej, wiele szkół to praktykuje, więc nie powinno być problemu. Zwróć uwagę, jak trener prowadzi zajęcia - czy jest dużo ćwiczeń, czy dostaniesz odpowiednie materiały.