Dzisiaj znalazłam stronę w sieci, która może się przydać wielu z Was. Jeśli organizujecie konferencje, szukacie sal, obiektów szkoleniowych, poznajcie Konferencje.pl Znajdziecie tam też przewodniki, które pomogą znaleźć atrakcje i usługi w wybranych lokalizacjach.
Portal podany wyżej jak najbardziej może być wykorzystany. Jeżeli ktoś nie ma doświadczenia, to na pewno warto poszukać odpowiedniej firmy, która zadba o wszystkie niezbędne składowe przy organizacji konferencji salę, konsumpcję,rejestrację uczestników, nocleg, multimedia, elementy techniczne: oświetlenie, nagłośnienie, projektory, itp. i wiele innych.
Myślę, że zorganizowanie konferencji to nic trudnego. Wystarczy odrobinę pomyśleć, żeby nasza konferencja była dobrze zorganizowana. Oczywiście nie każdy ma czas i chęci na to, ale wydaje mi się, że lepiej trochę się potrudzić i zaoszczędzić te pieniądze.
Oczywiście organizując samemu można zaoszczędzić trochę pieniędzy. Jednak przy ew. potknięciach uśmiech bardzo szybko znika z twarzy. Tym bardziej, że widok nie zadowolonych uczestników nie jest najlepszy. Poza tym wiele firm organizujących imprezy integracyjne posiada wiele własnego sprzętu.To pozwala na ominięcie podwykonawców i często na minimalizację kosztów.
VictoriaB
17 sty 2013, 11:25 (ostatnio zmieniony przez autora 17 sty 2013, 11:25, w całości zmieniany 1 raz)
Kiedyś współpracowałam z firmą szkoleniową i na początku - kiedy nasze szkolenia były organizowane dla niewielkiej ilości osób i były to najczęściej szkolenia zamknięte - w siedzibie zamawiającej firmy, to całą obsługą zajmowaliśmy się sami. Jednak z czasem firma się rozrosła i oprócz takich kameralnych szkoleń zajmowała się tez szkoleniami dla sporrej ilości osób - to bardziej przypomknało konferencję - więc obsługa takiego eventu była dla nas zbyt czasochłonna, dlatego korzystaliśmy z pomocy agencji eventowej.
Co do konferencji to myślę, że wiele osrodków czy centrów biznesowych pomaga w zorganizowaniu wielu kwestii przy-konferencyjnych, że to tak ujmę. Hotel palatium pod Wawą tak właśnie pomagał jak mysmy tam na konferencji i spotkaniach firmowych byli.
Ja też byłem w zeszłym roku na szkoleniu firmowych w Hotel Palatium - organizacja bez zarzutu, więc myślę, ze kolezanka wyżej ma racje - pytajmy w centrach konferencyjnych o pomoc w organizacji, oni na tym zarabiają, więc pomogą
Hotele zazwyczaj pobierają dodatkową prowizję za atrakcje, które i tak biorą od agencji eventowych. Dlatego proponuje mimo wszystko szukać pomocy przy organizacji wyjazdu integracyjnego właśnie organizatorów, którzy zajmują się tematem przez długi czas.
Dokładnie...tak jak powiedział/-a zeronudy: warto szukać bezpośrednio organizatora. Wielu z nich ma naprawdę wiele własnego sprzętu, który wykorzystują podczas imprez firmowych. Warto popytać zaprzyjaźnione firmy kogo polecają.
agencja eventowa też jest ok, ale pierw trzeba wybrać ciekawe miejsce na szkolenie czy konferencję. Polecam Wam portal na którym można znaleźć coś interesującego i pasującego idealnie do naszej firmy.