Favore.plForumSzkoły, kursy, szkolenia, korepetycje

Szkoły Policealne. Co sądzicie o takiej formie edukacji? Czy są potrzebne?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Szkoły Policealne. Co sądzicie o takiej formie edukacji? Czy są potrzebne?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Pani_Halinka 16 lis 2012, 11:27
    Hej,

Czy Waszym zdaniem Szkoły Policealne to dobre rozwiązanie? Na polskim rynku edukacyjnym prym wiodą Cosinus, AP Edukacja, Żak, Progres. Macie jakieś opinie na ten temat? Moim zdaniem dobrze, że jest alternatywa dla tych, którzy nie są zdecydowani na kontynuację nauki na np. studiach wyższych. W dzisiejszych realiach, coraz częściej młodzi ludzie zapisują się do Szkół Policealnych, ponieważ chcą mieć tzw. fach w ręku...
  • lapko 19 lis 2012, 10:04
    No cóż. Szkoły policealne w większości przypadków są wybierane przez uczniów, którzy nie zdali matury. Zapisują się tam tylko po to, żeby miały legitymację, a co za tym idzie zniżki. Jak dla mnie takie szkoły są bezużyteczne i powinny przestać istnieć ponieważ państwo traci przez to mnóstwo pieniędzy na dofinansowanie takich szkół.
  • Gumilek 9 sty 2013, 21:45
    Moim zdaniem takie szkoły prawie nic nie wnoszą. Jeśli już miałabym iść się gdzieś dalej szkolić po liceum, a np. nie zdałabym matury, czy np. zdałabym, ale nie chciałabym tracić czasu na studia (bo to często 5 lat, które nic nie daje w dzisiejszych czasach) to już wolałabym wybrać jakiś kurs, np. ostatnio sama zrobiłam kurs wizażu i uważam, że był to strzał w dziesiątkę.
  • domowadama 17 lut 2013, 0:17
    Moim zdaniem to albo studia albo jakieś kursy (np. szkolenia kadry i płace
  • elpigi 19 lut 2013, 9:56
    Ale co Ci po takich kursach ? Na kurs się idzie wtedy kiedy wymaga tego pracodawca, aby jego pracownicy się dokształcali. Jeśli myślisz, że jak zrobisz taki kurs i otrzymasz od razu pracę to jesteś w błędzie bo nadal nie masz wymaganego wykształcenia.

• blue-green 10 maj 2013, 11:48
    Pani_Halinka napisał:Hej,

Czy Waszym zdaniem Szkoły Policealne to dobre rozwiązanie? Na polskim rynku edukacyjnym prym wiodą Cosinus, AP Edukacja, Żak, Progres. Macie jakieś opinie na ten temat? Moim zdaniem dobrze, że jest alternatywa dla tych, którzy nie są zdecydowani na kontynuację nauki na np. studiach wyższych. W dzisiejszych realiach, coraz częściej młodzi ludzie zapisują się do Szkół Policealnych, ponieważ chcą mieć tzw. fach w ręku...
    Dobre rozwiązanie, szczególnie jeżeli chodzi o kierunki medyczne, coraz bardziej popularne, z realną możliwością podjęcia stabilnej pracy.
    Mam tu na myśli takie kierunki jak :
    [url=http://]Technik Farmacji [/url]
    Asystentka Stomatologiczna, Opiekun medyczny
    Kierunki te można ukończyć w Szkołach Omega
  • latakata 17 maj 2013, 9:21
    Ja sam kończyłem [url=http://]szkołę policealną[/url], poszedłem tam, bo na studia się nie dostałem, ale teraz tego nie żałuję. Mam w ręku konkretny zawód jak po technikum i dzięki temu nie mam takiego parcia na studia przymrużenie oka
Szkoły, kursy, szkolenia, korepetycje - dyskusje na forum