Jaja przepiórcze z Kaszub świeże, smaczne, zdrowe!
Jaja przepiórcze– smaczne źródło zdrowia i energii.
Sekret ich wyjątkowości to niepowtarzalna przyjemność dla podniebienia i bogatszy niż w jajach kurzych skład chemiczny. Przede wszystkim niespotykana w innych produktach ilość przyswajalnego fosforu. Poza tym witaminy z grupy B, karoten, żelazo i cenna dla nas miedź.
Zwracają uwagę nie tylko dbających o zdrowie ale i smakoszy. A to za sprawą żółtka, którego w jajku przepiórczym jest procentowo znacznie więcej niż w jaju kurzym. Dzięki temu, już ugotowane po przegryzieniu po prostu rozpływa się w ustach.
Iealne dla ludzi w każdym wieku, nawet niemowląt. Bezpieczne i rekomendowane alergikom oraz szczególnie osobom w okresie osłabienia i rekonwalescencji. Z powodzeniem stosowane jako półprodukt kosmetyczny.
Dlaczego właśnie z Kaszub?
Hodowlę prowadzoną w Niedarzynie koło Bytowa, wyróżnia szczególne podejście do hodowli przepiórek.
Poza standardowymi (wolnymi od GMO) mieszankami paszowymi, ptaki otrzymują regularne porcje ekologicznych, pochodzących z własnej uprawy owoców i warzyw.
Co szczególnie ważne, od procesu inkubacji, poprzez cały cykl życia zwierząt, są one poddane działaniu dobroczynnych, naturalnych probiotyków. Stosowane ProBio Emy to zestawy występujących w przyrodzie, niezwykle istotnych dla środowiska, w tym dla człowieka mikroorganizmów. Zewnętrzne i wewnętrzne ich używanie oczyszcza i wzmacnia organizm. W efekcie samodzielnie zwalcza on znacznie więcej szkodliwych wirusów i bakterii oraz odznacza się dużo sprawniejszą kondycją fizyczną. Produkowane w takich warunkach jaja, poza wymienionymi witaminami i mikroelementami, zawierają również i te mikroorganizmy.
Opakowanie zawiera 18 jajek. Dodatkowo zabezpieczone estetyczną i kolorową owijką z datą
pakowania (zniesienia).
Konsumentom kaszubskich jaj z przyjemnością życzę Smacznego!
I podwójnie Na zdrowie!
www.jajkaprzepiorki.pl