Firma J&J Szewczyk powstała w 1945 roku. Od początku zajmowaliśmy się branżą futrzarsko- skórzaną. Byliśmy jedną z pierwszych firm w tej branży w Polsce. Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu firmy i wysoka jakość produktów przyczyniła się do poszerzenia zakresu oferowanych przez nas usług. W 2010 r. uruchomiliśmy Zakład Przetwórstwa Rybnego oraz nowoczesną, spełniającą normy europejskie Tradycyjną Wędzarnie Ryb. Od pokoleń stawiamy na jakość naszych produktów oraz dbałość o naszych klientów, dlatego wędzenie odbywa się w sposób tylko i wyłącznie naturalny. Stały nadzór służb weterynaryjnych, a przede wszystkim troska właścicieli nad zachowaniem należytej technologii i procedur gwarantują wysoką jakość oferowanych produktów. Wędzenie odbywa się wyłącznie sposobem naturalnym, tradycyjnym. Technologia wędzenia ryb jest oparta nie tylko na najlepszej tradycji, ale również na stosowaniu tylko i wyłącznie naturalnych metod wędzenia. Nasze ryby są wędzone dymem wyłącznie z wyselekcjonowanych i kondycjonowanych gatunków drewna liściastego, co gwarantuje ich niepowtarzalny smak i zapach. W technologii produkcji stosowane są wyłącznie sól i naturalny dym. Nie stosujemy żadnych konserwantów lub innych środków chemicznych. Gwarantuje to uwędzonej rybie wyśmienity, niepowtarzalny smak i zapach. Nasza firma otrzymała decyzję o nadaniu weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego nr:14127205 oraz został wdrożony system HACCP i procedury GHP/GMP.