STEWIA ROŚLINNA SŁODYCZ Z PARAGWAJU
Stewia jest produktem bezkalorycznym, przez co zalecanym osobom, które nie używając cukru, odczuwają niedostatek słodyczy w ciepłych i zimnych napojach czy posiłkach.
Jeśli lubisz słodkie a cukier i sztuczne słodziki Ci szkodzą, spróbuj stewię, której ojczyzną jest Paragwaj.
Naturalny sok z liści stewii jest tłoczony na zimno, bez dodatku jakichkolwiek substancji wzmacniających smak i konserwantów. Około 10 do 15 razy słodszy od cukru, posiada naturalny smak i zapach zbliżony do zapachu drzewa sandałowego.
Nadaje on ich potrawom niepowtarzalny smak i aromat.
Kilka kropli wystarcza na osłodzenie szklanki napoju.
Stewia znajduje rozmaite zastosowanie w kuchni.
Można używać jej chociażby do podkreślenia oryginalnego smaku zup, sosów i sałatek.
Co istotne, w przeciwieństwie do sztucznych słodzików, w przypadku stewii nie ma przeciwwskazań do poddawania rośliny działaniu wysokiej temperatury, dzięki czemu można stosować ją do potraw gotowanych i pieczonych.
Osobiście używam stewię, którą specjalnie sprowadzam z Paragwaju na własny użytek.
Gdy spróbowałem stwię wytworzoną w Parag1waju przekonałem się, ze te dostępne na naszym rynku odbiegają jakością i smakiem od oryginału, bo mają jakieś dodatki.
Paragwajska stewia w szczelnie fabrycznie zakręconych buteleczkach po 100ml.
W cenie jest koszt przesyłki w Polsce.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt.