Restauracja jest w stanie przyjąć jednorazowo 350 gości, zlokalizowana jest w historycznych murach ZAMKU KSIĄZĄT POMORSKICH w Szczecinie.
Trzypoziomowy układ Restauracji z dwoma barami zapewnia niepowtarzalną atmosferę organizowanych imprez okolicznościowych. W okresie letnim mamy możliwość organizowania imprez plenerowych do 2000 osób.
Specjalizacją Restauracji "ZAMKOWEJ" jest:
- kuchnia staropolska
- przyjęcia weselne, komunijne i inne
- bankiety dla firm i nie tylko
- imprezy plenerowe
- imprezy u klienta
Zupy
-Żurek staropolski z pieczywem 10,-zl
-Flaczki wołowe z pieczywem 10,-zl
-Zupa gulaszowa z pieczywem 10,-zl
-Barszcz czerwony z kołdunami 5,-zl
-Barszcz czerwony czysty 4,-zl
-Zupa cebulowa 7,-zl
-Zupa pomidorowa 5,-zl
-Krupnik po polsku 6,-zl
-Zupa grzybowa 11,-zl
Dania z wieprzowiny :
-Polędwica wieprzowa nadziewana śliwkami i jabłkiem
w białym winie 30,-zl
-Zawijas pomorski (schab z żółtym serem)24,-zl
-Przysmak Księcia Bogusława(schab nadziewany farszem) 26,-zl
Dziczyzna
-Stek z sarny 34,-zl
-Pieczeń z dzika 30,-zl
Dania z ryb :
-Sandacz saute 20,-zl
-Sandacz z grilla w sosie śmietanowo-jarzynowym 25,-zl
-Sandacz na kwaśno 25,-zl
-Łosoś soute 20,-zl
-Łosoś z grilla 22,-zl
-Łosoś po polsku 25,-zl
-Karp soute 20,-zl
-Sola w sosie beszamelowym 25,-zl
-Pstrąg z wody 20,-zl
Dodatki :
-Sałatka Zamkowa (kapusta pekińska pomidor ogórek cebula kukurydza sos majonezowy) 6,-zl
-Sałatka Wykwintna (sałata cebula fasolka czerwona ser żółty jajko sos majonezowy) 6,-zl
-Sałatka Węgierska (ogórek konserwowy papryka cebula sos vinegret) 6,-zl
-Bukiet Jarzyn 1 (kapusta biała kapusta czerwona groszek zielony buraczki) 5,-zl
-Bukiet Jarzyn 2 (kapusta biała kapusta czerwona por marchewka) 5,-zl
-Sałatka z pomidorów z sosem jogurtowym (pomidory cebula zioła) 10,-zl
-Sałatka z brokuł z migdałami (brokuły pieczarki oliwki migdały sos majonezowy)15,-zl
-Brokuły w białym winie (brokuły czosnek oliwa wino) 15,-zl
-Sałatka z kalafiorów (kalafiory pomidory fasolka oliwki tuńczyk)
18,-zl
-Ziemniaki 4,-zl
-Ziemniaki zasmażane 5,-zl
-Frytki 5,-zl
-Pączki ziemniaczane 5,-zl
-Kasza gryczana 4,-zl
-Ryż 4,-zl
-Pieczarki z rusztu 5,-zl
-Buraczki zasmażane 5,-zl -Kapusta czerwona na słodko 5,-zl
-Jajko sadzone 3,-zl
-Kluski kładzione 5,-zl
-Warzywa z wody 10,-zl
-Brokuły 8,-zl
-Szparagi 10,-zl
-Chrzan/musztarda/ketchup 1,-zl
Desery:
-Puchar lodowy 8,-zl
-Torcik lodowy 6,-zl
-Deser zamkowy 8,-zl
-Ciastko tortowe 6,-zl
-Białe noce 8,-zl
-Advocat 10,-zl
-Szarlotka z lodami waniliowymi 8,-zl
Drinki :
-Manhattan (Canadian Whisky
-Żywiec 0.3l 5,-zl
-EB 0.3l 5,-zl
-Guinnes 0.3l 10,-zl
-Miller 0.3l 8.5,-zl
-Piwo bezalkoholowe 0.3l 5,-zl
Napoje gorące
-Espresso 4,-zl
-Kawa ze śmietanką 5,-zl
-Kawa czarna 5,-zl
-Cafe Au Lait 5,-zl
-Cappuccino 5,-zl
-Gorąca czekolada 5,-zl
-Kawa z czekoladą 5,-zl
-Czekolada z mlekiem 5,-zl
-Herbata 4,-zl
-Irisch coffee- mocny napój kawowy
(kawa po irlandzku)
20ml Whisky
1 filiżanka gorącej kawy
bita śmietana 12,-zl
Powitanie (tradycyjne chlebem i solą, lampka wina musującego) I CIEPŁY POSIŁEK Zupy (jedna z propozycji) -rosół z kury -krem z pieczarek -krem z brokuł II Danie : -przysmak Księcia Bogusława *schab panierowany z farszem *sos myśliwski *ziemniaki *zestaw surówek Deser (jedna z propozycji) -torcik lodowy -galaretka owocowa II CIEPŁY POSIŁEK -szaszłyk z pieczarkami -kurczak pieczony -barszczyk czerwony czysty |
III CIEPŁY POSIŁEK (DWIE Z PROPOZYCJI) -żurek staropolski -zupa gulaszowa -flaczki wołowe Zimne przekąski -półmisek szwedzki -schab nadziewany śliwkami -karkówka faszerowana papryką -tatar wołowy (ew. indyk w maladze) -galantyna z drobiu -galaretka drobiowa -ryba w galarecie (sandacz, łosoś, karp, szczupak - do wyboru) -ryba po grecku -śledzik w oleju -rolmops -sałatka włoska -sałatka zamkowa -jajko w sosie tatarskim |
Dodatki -pieczywo -masło -pomidor,ogórek,papryka -sosy zimne Tort weselny Patery z owocami Napoje gorące (bez limitu) -kawa -herbata Napoje zimne/bez limitu/ -pepsi-cola, mirinda, 7-up, -woda mineralna -soki Napoje alkoholowe (bez limitu) -wódka biała krajowa -wino stołowe -piwo beczkowe |
Zespół muzyczny w cenie przyjęcia weselnego. Koszt przyjęcia weselnego uzależniony od liczby osób: -przyjęcie weselne do 80 osób x 200,- zł od 1 osoby -przyjęcie weselne powyżej 70 osób x 190,- zł od 1 osoby i lokal restauracji w całości zarezerwowany na imprezę weselną. |
Powitanie (tradycyjne chlebem i solą, lampka wina musującego) I ciepły posiłek -rosół z kury -przysmak Księcia Bogusława *schab panierowany z farszem *sos myśliwski *ziemniaki *zestaw surówek Deser (jedna z propozycji) -torcik lodowy -galaretka owocowa II ciepły posiłek -szaszłyk z pieczarkami -kurczak pieczony -barszczyk czerwony czysty III ciepły posiłek (dwie z propozycji) -żurek staropolski -zupa gulaszowa -flaczki wołowe |
Zimne przekąski -półmisek szwedzki -schab nadziewany śliwkami -karkówka faszerowana papryką -tatar wołowy (ew. indyk w maladze) -galantyna z drobiu -galaretka drobiowa -ryba w galarecie (sandacz, łosoś, karp, szczupak - do wyboru) -ryba po grecku -śledzik w oleju -rolmops -sałatka włoska -sałatka zamkowa -jajko w sosie tatarskim |
Dodatki -pieczywo -masło -pomidor,ogórek,papryka -sosy zimne Tort weselny Napoje gorące -kawa / herbata do wyboru x 1 porcja Napoje zimne (w ilości 0.5 l na jedną osobę) -pepsi-cola, mirinda, 7-up, -woda mineralna -soki Napoje alkoholowe -wódka biała krajowa 100 ml x na 1 osobę |
Koszt przyjęcia weselnego uzależniony od liczby osób : - przyjęcie weselne do80 osób x 160,- zł od osoby - przyjęcie weselne powyżej 70 osób x 150,- zł od osoby i lokal restauracji w całości zarezerwowany na imprezę weselną . |