MENU WIGLIJNE:
Przystawki:
śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką……………………………………………………11 zł
śledź w oleju…………………………………………………………………………………11 zł
ryby w galarecie (karp, łosoś)….…………………………………………………………..15 zł
pasztet wieprzowy podany z żurawiną…….………………………………………………13 zł
ryba w jarzynach (po grecku)……………………...……………………………………….18 zł
róże z wędzonego łososia………………………….……………………………………....30 zł
deska serów i wędlin………………………………………………………………………..22 zł
schab ze śliwką, rodzynkami lub morelą……………...…………………………………….9 zł
galantyna z kurczaka lub z indyka……………………..…………………………………….9 zł
borowiki z patelni……………………………………………………...…………………….28 zł
„bacówka” podsmażany oscypek……………………………………………………..…...20 zł
Zupy:
barszcz czerwony z uszkami…………………………………………………….…,………12 zł
zupa grzybowa z łazankami………………………………………………………… …...9,5 zł
Danie główne:
karp smażony………………….….…………………………………………………………24 zł
pstrąg smażony z masłem czosnkowym…………………………………………………...26 zł
łosoś na biało w sosie ze śmietany i białego wina……………………………....…….….36 zł
pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ruskie, pierogi z mięsem………….…....................16 zł/10 szt.
zrazy wołowe………………………………………………………………..…………..……24 zł
Dodatki:
kapusta zasmażana z grzybami………………………………………………………… ….8 zł
kapusta modra z rodzynkami i jabłkiem……………………………………………………..8 zł
buraczki na ciepło………………………………………………………………………… …8 zł
kopytka smażone………………………………………………………………………… .….6 zł
ziemniaki z wody………………………………………………………………… …………..5 zł
ziemniaki pieczone kraszone sosem czosnkowym……………………………………. 8 zł
Deser:
makowiec………………………………………………………………………………….…..8 zł
sernik…………………………………………………………………………………….……..7zł
placek z jabłkiem…………………………………………………………………………..….7 zł
MENU WIGILIJNE ZESTAWY:
Zestaw 1:
- zupa grzybowa z łazankami
- karp smażony
- ziemniaki gotowane
- kapusta zasmażana z grzybami
- kawa lub herbata
- sernik
- woda źródlana
Koszt: 59 zł
Zestaw 2:
- zupa grzybowa z łazankami
- karp smażony
- ziemniaki pieczone kraszone sosem czosnkowym
- kapusta modra z rodzynkami i jabłkiem
- makowiec
- kawa lub herbata
- kompot z suszu
- wino białe
Koszt: 79 zł
Zestaw 3:
- barszcz czerwony z uszkami
- pstrąg smażony z masłem czosnkowym
- zrazy polskie 1 szt.
- pierogi z kapustą i grzybami 5 szt.
- ziemniaki pieczone kraszone sosem czosnkowym 0,5 porcji
- kopytka zasmażane 0,5 porcji
- buraczki na ciepło
- sernik
- kawa lub herbata
- kompot z suszu
- sok pomarańczowy
- wino białe
Koszt: 99 zł
Zestaw 4:
- śledź z jabłkiem i cebulką w śmietanie
- zupa rybna
- łosoś na biało w sosie ze śmietany i białego wina
- pierogi z kapustą 5 szt.
- ziemniaki z wody
- kapusta zasmażana z grzybami
- sernik i makowiec
- kawa lub herbata
- kompot z suszu
- wino czerwone
- sok pomarańczowy
Koszt: 119 zł
Zestaw 5:
- borowiki z patelni
- zupa grzybowa z łazankami
- pstrąg smażony z masłem czosnkowym 1 szt.
- zrazy wołowe 0,5 porcji
- karp smażony 0,5 porcji
- kapusta zasmażana z grzybami 0,5 porcji
- buraczki na ciepło 0,5 porcji
- pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ruskie, pierogi z mięsem po 2 szt.
- ziemniaki pieczone kraszone sosem czosnkowym
- sernik i makowiec
- kawa lub herbata
- kompot z suszu
- wino białe
- sok pomarańczowy
Koszt: 149 zł
Zestaw 6: z kolacją
- róże z wędzonego łososia
- barszcz czerwony z uszkami
- kaczka pieczona z winnymi jabłkami
- łosoś na biało 0,5 porcji
- karp smażony 0,5 porcji
- kopytka zasmażane
- ziemniaki gotowane
- kapusta modra z rodzynkami i jabłkiem
- bukiet surówek
- sernik i makowiec
- kawa lub herbata
- kompot z suszu
- wino białe lub czerwone
- sok pomarańczowy
- deska serów i wędlin
- chleb wiejski, smalec i twarożek
- ryby w galarecie (karp, łosoś)
- ryba w jarzynach (po grecku)
- schab ze śliwką
- galantyna z kurczaka
- herbata
Koszt: 199 zł
Zestaw 1 , 2 , 4 podany na talerzach
Zestaw 3 , 5 , 6 podany na Nieckach Chłopskich - drewniane platery
Więcej informacji:
Chłopskie Jadło
ul. Kantaka 8/9
61-812 Poznań
tel. Wyślij e-mail