OLEAVES® – najskuteczniejszy antyoksydant
Wyciąg z liści oliwnych jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów na świecie. Organizm przez całe życie narażony jest na szkodliwe działanie wolnych rodników, które niszczą tkanki, spowalniają regenerację komórek, powodują starzenie się
organizmu, przyczyniają się do powstania nowotworów, zapaleń, astmy, chorób serca, sklerozy i wielu innych schorzeń. OLEAVES® działa jak tarcza obronna, chroniąc organizm przed wolnymi rodnikami. Z przeprowadzonych badań wynika, że w walce tej jest niewiarygodnie skuteczny. OLEAVES® jest unikalnym wyciągiem wodnym z liści oliwnych zawierającym OLEUROPEINĘ oraz produkty jej hydrolizy: HYDROKSYTYROSOL i KWAS OLEJOWY.
W 100ml OLEAVES® znajduje się aż 72mg OLEUROPEINY i 14mg HYDROKSYTYROSOLU, tj. aż 30 razy więcej niż zawiera oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Oleuropeina, hydroksytyrosol i kwas olejowy posiadają wyjątkowe właściwości:
- są bardzo silnymi ANTYOKSYDANTAMI,
- opóźniają procesy starzenia się organizmu,
- usuwają wolne rodniki 5 razy skuteczniej od witaminy C,
- obniżają wysokie ciśnienie krwi,
- obniżają poziom złego cholesterolu,
- regulują poziom cukru w organizmie,
- eliminują patogeny z organizmu (wirusy, retrowirusy, bakterie, grzyby, pasożyty),
- wzmacniają system odpornościowy całego organizmu,
- poprawiają wygląd skóry,
- tworzą trwałe rezerwy energii w organizmie, działając znacznie efektywniej niż kofeina czy inne środki pobudzające.
OLEAVES® wzbogacony został dodatkowo ekstraktem z nagietka lekarskiego, który posiada m.in. właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe.
Oleuropeina
Drzewo oliwne to jedna z najstarszych roślin wykorzystywanych w ziołolecznictwie. Już w Starym Testamencie pojawiają się wzmianki o leczniczych właściwościach jej liści i owoców. Ze względu na swoje unikalne właściwości drzewo to jest uprawiane przez człowieka od przeszło 5,5 tysiąca lat. Przez wieki wyciąg z liści oliwnych stosowany był przy gorączce, infekcjach, nadciśnieniu i wielu innych dolegliwościach.
Dzięki niezwykłej odporności na choroby oraz pasożyty, drzewo oliwne potrafi osiągnąć wiek nawet 3000 lat. Liście oliwne, które spadają z drzewa, przez bardzo długi czas zachowują zielony kolor, gdyż roślina ta jest mało podatna na działanie czynników atmosferycznych (tlenu, ozonu czy promieniowania UV). Tę wyjątkową cechę zawdzięcza związkowi zwanemu OLEUROPEINĄ – gorzkiej substancji znajdującej się w liściach.
OLEUROPEINA działa antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwgrzybicznie. Jest także silnym antyoksydantem, wzmacnia naturalną odporność organizmu i dobroczynnie wpływa na równowagę całego ustroju i wszystkich układów.
Podstawowe właściwości oleuropeiny:
- niszczenie drobnoustrojów i pasożytów,
- zwalczanie infekcji wirusowych (np. przeziębienia i grypa),
- zwalczanie infekcji bakteryjnych,
- działanie przeciwgrzybiczne,
- obniżanie gorączki,
- działanie przeciwutleniające (silny antyoxydant),
- wzmacnianie układu sercowo-naczyniowego,
- obniżanie ciśnienia tętniczego,
- zapobieganie chorobie wieńcowej,
- łagodzenie arytmii serca.
Oleuropeina oddziałuje dobroczynnie także na układ sercowo-naczyniowy: zwiększa przepływ krwi w naczyniach wieńcowych, zapewnia obniżenie poziomu złego cholesterolu, normalizuje ciśnienie tętnicze oraz poziom cukru we krwi. Wykazuje też właściwości łagodzące arytmię oraz zapobiegające skurczom mięśni.
Hydroxytyrosol
Hydroxytyrosol, produkt hydrolizy oleuropeiny, wykazuje silne działanie przeciwzapalne, jak również działanie ochronne na ścianki tętnic. Zapobiega także uszkodzeniom DNA komórek, mającym miejsce w patologii chorób chronicznych. Hydroxytyrosol jako potężny inhibitor wolnych rodników, generowanych na powierzchniach komórek, zapobiega procesom rakotwórczym. Jest doskonale przyswajalny oraz bezpieczny dla organizmu. Jest wchłaniany na poziomie jelit, a jego nadwyżki są wydalane z moczem.
Kwas oleinowy
Kwas oleinowy, kolejny produkt hydrolizy oleuropeiny, jest kwasem tłuszczowym jednonienasyconym. Pełni ważną rolę w profilaktyce miażdżycy oraz innych chorób układu krwionośnego. Kwas oleinowy obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu LDL bez równoczesnego redukowania poziomu HDL („dobrego” cholesterolu), co ma ogromne znaczenie, ponieważ większość leków obniża poziom cholesterolu zarówno LDL jak i HDL.
Wyciąg z nagietka
Wyciąg z nagietka pobudza wydzielanie kwasu żołądkowego, jest więc stosowany w niedokwaśności soku żołądkowego. Działa także łagodząco w chorobach wrzodowych i stanach zapalnych układu pokarmowego. Nagietek ma również działanie łagodnie uspokajające i obniżające ciśnienie krwi, a ze względu na właściwości rozkurczowe polecany jest przy bólach menstruacyjnych.
Właściwości nagietka lekarskiego:
- przeciwzapalne,
- przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe,
- rozkurczowe, żółciopędne,
- regenerujące i nawilżające (na skórę).
Badania naukowe nad właściwościami wyciągu z liści oliwnych trwają już od kilkudziesięciu lat. Ich wyniki wskazują na bardzo szerokie zastosowanie tego fantastycznego produktu. Wiele instytucji, laboratoriów i naukowców na całym świecie codziennie dodaje do tej listy kolejne zaskakujące zastosowania:
- hydroksytyrosol (produkt hydrolizy oleuropeiny) wykazuje działanie dezaktywujące wirusa grypy typu A (w tym H1N1), powodując zmiany morfologiczne wirusa (Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine),
- suplementacja żywności ekstraktem z liści oliwnych przeciwdziała nadciśnieniu tętniczemu i obniża stężenie cholesterolu we krwi u ludzi (Frutarom Switzerland Ltd.),
- oleuropeina ma działanie przeciwcukrzycowe, obniżając stężenie glukozy w surowicy krwi (Islamic Azad University, Tehran),
- ekstrakt z liści oliwnych ma właściwości antymiażdżycowe; mają one związek z jego hamującym działaniem na stan zapalny (Dalian Medical University, Dalian, China),
- ekstrakt z liści oliwek wykazuje antywirusowe działanie na wirus HIV-1 (New York University School of Medicine, New York, USA),
- dieta wzbogacona ekstraktem z liści oliwnych ma korzystny wpływ na objawy autoimmunologicznego zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych.
- obecnie naukowcy starają się potwierdzić, że ekstrakt może być użytecznym suplementem diety dla pacjentów cierpiących na stwardnienie rozsiane i inne choroby neurologiczne (University of Belgrade, Serbia).
GOTOWY DO SPOŻYCIA
OLEAVES ® jest doskonały w smaku, nie zawiera goryczki, jest lekko słodzony za pomocą fruktozy z winogron (zawiera tylko 2% glukozy).
Dzięki swoim unikalnym właściwościom OLEAVES® wpływa dobroczynnie na organizm ludzki w każdym wieku:
Dzieci
- odporność
- trawienie
- zwalczanie infekcji
- ogólne samopoczucie
Młodzież
- aktywność
- odporność
- regeneracja
Dorośli
- ciśnienie
- silne serce
- usuwanie wolnych rodników
- witalność
Seniorzy
- wzmocnienie organizmu
- zapobieganie chorobom
- energia i siła
- długowieczność
Dawkowanie:
10 ml (1 łyżka stołowa) 3 razy dziennie lub 30-35 ml jednorazowo w czystej postaci lub rozcieńczonej wodą. Po otworzeniu butelki należy przechowywać ją w lodówce i zużyć w ciągu maksymalnie 15 dni.
Opakowanie:
4 but. x 500ml
Dystrybutor:
Tomasz Bojanowski
ID :PL4393
e-mail:
Wyślij e-mail
kom.:
Wyślij e-mail
Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.