Dzień dobry,
Mamy Państwu do zaoferowania:
Produkt pochodzenia naturalnego (pozyskiwany z brzozy), jest równie słodki jak cukier ale dostarcza organizmowi o 40 % mniej kalorii. Zmniejsza łaknienie na słodycze.
Ksylitol daje w organizmie odczyn zasadowy (nie kwasowy, jak cukier, ktory karmi bakterie i komórki rakowe), a więc wskazany jest przy:
Jest rewelacją dla cukrzyków, gdyż w organiźmie ksylitol jest przetwarzany powoli mając indeks glikemiczny IG 14-krotnie niższy niż glukoza i 8-krotnie niższy od sacharozy (im niższy IG tym niższy poziom cukru we krwii= po jedzeniu), a więc organizm potrzebuje znacznie mniej insuliny.
Zwykły cukier dokarmia komórki rakowe - powinien zostać zastąpiony KSYLITOLEM w codziennej diecie. Cukier (np sacharoza) zabiera organizmowi witaminy z grupy B oraz mikroelementy (magnez, wapń, potas), natomiast ksylitol ułatwia mineralizację (np. przyswajanie wapnia przez kości więc zalecany jest przy osteoporozie)
FDA i JEFCA - organ doradczy Światowej Organizacji Zdrowia i FAO stwierdzili, że ksylitol jest całkowicie bezpieczny niezależnie od spożywanej dawki dziennej. Naukowcy fińscy zalecają spożywanie ok 40 g (8 łyżeczek) ksylitolu dziennie.
Ksylitol można stosować we wszystkich temperaturach od mrożenia, przez gotowanie i pieczenie.
Producent: Danisco - Sweeteners, Finlandia
Opakowanie: Kartonik
Masa: 0,5 kg
Sklep Internetowy Wyślij e-mail