|
Chłodnik Litewski |
z ziemniakami |
Schab w pierzynce ziemniaczanej |
smażony filet ze schabu w panierce ziemniaczanej podawany z sałatką sezonową |
Koktajl z krewetek |
Krewetki koktajlowe w sosie śmietanowo-majonezowym podawane w koszyczku z pomidora i grzankami |
Sernik na zimno z owocami |
z gorącym musem owocowym |
Szarlotka |
na gorąco |
Lody na gorąco |
z musem czekoladowym |
Omlet |
ze świeżymi owocami |
Grecka |
kilka rodzajów zielonej sałaty z surowymi warzywami, wzbogacona marynatami, serem feta, polana sosem vinegraitte |
Cymes |
sałata sezonowa z ogórkiem, oliwkami, czosnkiem, gotowanym jajkiem, avocado, kurczakiem z grilla, serem feta, pomidorami podawana z sosem do wyboru |
Konesera |
plastry wędzonego łososia z chrupiącą sałatą, surowymi warzywami, marynatami, serem feta, polana sosem vinegret |
Parmeńska |
różne rodzaje sałaty ze świeżymi warzywami, jajkiem, szparagami i suszoną szynką parmeńską, sosem koperkowym i winegret |
Sen gajowego |
duszone, posiekane grzyby i cebula zawinięte w schab w delikatnej panierce, podawane z talarkami ziemniaczanymi i sałatką sezonową |
Leśna polędwiczka wieprzowa |
marynowana polędwiczka wieprzowa duszona w grzybach podawana z opiekanymi ziemniakami i sałatką z ogórka |
Filet Mignon |
najlepsza część polędwicy wołowej z rusztu, podawana z pieczonym faszerowanym ziemniakiem, szpinakiem i pieczoną cebulką |
Filet z kaczki w grzybach leśnych |
grillowany filet z kaczki Barbarie w sosie z kurek, podawany z młodymi ziemniakami i warzywami z wody |
Stek z żubra |
grillowany stek w owocu jałowca z ziemniakami z koperkiem i sosem z borowików |
Łosoś z rusztu |
grillowany stek z łososia norweskiego lekko przyprawiany ziołami, serwowany z warzywami i pieczonymi ziemniakami |
Sola |
gotowany filet z soli atlantyckiej, zapieczony ze szpinakiem i serem żółtym, podawany z krokietami ziemniaczanymi |
Ryba maślana |
gotowany na parze filet ryby maślanej podawany z młodymi ziemniakami i bukietem szparagowym |
Pstrąg |
grillowany pstrąg w sosie pieczarkowo-pomidorowym podawany z ryżem i duetem z cukinii |
Paleta serów |
kilka rodzajów sera podawane z marynatami warzywnymi |
Łososiowa Orchidea |
wędzony łosoś norweski podawany na marynowanych płatkach cykorii z miodem, octem balsamicznym, oliwą z oliwek i czarnym kawiorem |
Carpaccio |
cienkie plastry polędwicy wołowej z parmezanem, kaparami, oliwkami, skropione oliwą |
Bardzo konkretne skrzydełka |
marynowane i smażone w nowojorskim stylu skrzydełka z kurczaka, podawane na ostro z dwoma rodzajami sosów, selerem naciowym i świeżą marchewką |
Krewetki Scampi |
smażone na chrupiąco w maśle czosnkowym z przyprawami |
Wątróbki gęsie |
z nutą malinową. |
Comber z jelenia |
grillowany stek z polędwicy podawany z pastą serową, rucolą, czosnkiem i młodymi ziemniakami |
Krewetki Jambalaya |
duże krewetki black tiger jumbo, podawane na skwierczącym półmisku z czosnkiem, świeżą bazylią, pietruszką i gorącym masłem |
California steak |
stek wołowy z wiórkami ziemniaczanymi, grillowanymi borowikami, selerem i szparagami |
Sałatka śródziemnomorska |
Mieszanka owoców morza z makaronem, bakłażanem, ogórkiem i pomidorem w sosie własnym |
Enchiladas |
placki meksykańskie przekładane mieloną wołowiną z pieczarkami, cebulą, czerwoną fasolą, papryką i żółtym serem, podawane z salsą, kwaśną śmietaną i pastą avocado guacamole. |
Old Pub Quesadilla |
placki meksykańskie, faszerowane kurczakiem, serem, papryką jalapeno, pomidorami oraz świeżąkolendrą, podawane z kwaśnąśmietaną, salsąi pastą avocado guacamole. |
Chimichanga |
tortillas nadziewane mieloną wołowiną z dodatkiem chili, czerwonej fasoli i sera Cheddar, zapieczone w piecu, podawane z avocado guacamole i salsą |
Nachos Bellagrande |
ciepłe chrupki nachos z mieloną wołowiną zaprawianą chili, czerwona fasola, pasta avocado, guacamole, kwaśna śmietana, salsa, ser cheddar oraz ostra papryka jalapeno |
Ciemny żur z grzybami |
podawany w suszonym bochenku chlebowym |
Francuska zupa cebulowa |
na białym winie z grzankami i żółtym serem |
Rosół z kury |
z mięsem, makaronem i marchewką |
Tiramisu |
przygotowane z oryginalnego włoskiego mascarpone. |