Restauarcja Cztery Pory funkcjonuje już 2 lata. Jest kolejnym pomysłem właściciela restauarcji i klubów: Rabarbar, Barbados, Szlafrok, Jajo i Zoo. Wnętrze stylizowane jest na klub jazzowy lat 30-tych - dużo drewna i stali. W menu dominuje kuchnia śródziemnomorska, ale nie brakuje również dań z kuchni polskiej. Restauracja Cztery Pory z uwagi na położenie jest dobrym miejscem na lunch (nie tylko biznesowy), kolację w spokojnej atmosferze, jak również przyjęcie czy coctail party. Szeroki wybór win i alkoholi, sprawna i profesjonalna obsługa to dodatkowe powody, dla których warto wybrać się o każdej porze do Restauracji Cztery Pory.
Menu:
Pierogi z kapustą i grzybami
Dumplings stuffed with mushrooms and cabbage 16 zł
Pierogi ruskie
Dumplings stuffed with cheese and potatoes 16 zł
Krewetki z czosnkiem i peperoncini
Shrimps with garlic and peperoncini 36 zł
Kopytka z grzybami leśnymi w sosie kremowo-ziołowym
Diamond- shaped potato dumplings with mushroms,sour cream and herbs 19 zł
Blin cytrynowy z wędzonym łososiem i ogórkiem kiszonym
Lemon Blin with smoked salmon and sour cucumber 20 zł
Bakłażan zapiekany z pomidorami i serem feta
Roasted eggplant with tomatoes and fete cheese 22 zł
Tatar z łososia podany na sałatce ze świeżych ogórków z sosemPonzu
Salmon tartare served with fresh cucumber salad and Ponzu sauce 20 zł
Tatar z polędwicy wołowej
Beef tartare with cucumber, onion and egg 20 zł
Śledź w śmietanie z cebula i jabłkiem
Herrings with sour cream,apple and onion 19 zł
Sałata tysiąca polskich jezior z wędzonymi rybami, ogórkiem kiszonym i świeżym, jajkiem, cebulą, z dresingiem cytrynowym
Lettuce of thousand polish lake with smoked fishes, pickled cucumber, onion, egg and citrus sauce 24 zł
Spaghetti Amatricna
Makaron z ostrym sosem pomidorowym i boczkiem
Spaghetti with spice tomato sauce and bacon 19 zł
Penne Arabiata
Makaron z ostrym sosem pomidorowym i peperoncini
Penne with hot tomato sauce and peperoncini 18 zł
Tagliatelle Marinea
Makaron z łososiem i sosem śmietanowym
Tagliatelle with salmon and creamy sauce 22 zł
Pene Polo
Makaron z wedzonym indykiem i rucolą
Pene with smoked turkey and rucola 20 zł
Lasagne Bolognese al Forno
Zapiekane płaty makaronu z sosem bolońskim
Lasagna with Bolognese sauce 21 zł
Penne z grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami i serem cambonzola
Penne with chicken ,dried tomatos and cambonzola chesse 20 zł
Canelloni Spinachi al Forno
Tuby makaronu nadziewane ricottą i szpianakiem
Canelloni stuffed riccota cheese and spinach 22 zł
Penne z krewetkami królewskimi, cukinią i szafranem
Penne with shrimps, zucchini and saffron 36 zł
Sałata z kozim serem, plastrami pieczonych buraków, rucolą i dresingiem balsamicznym
Salad with goat cheese , roasted beeroot, rucola and balsamico sauce 22 zł
Sałata z grillowanym kurczakiem, papryką, kiełkami sosem
Dijon Salad with grilled chicken, paprika, sprouts and Dijon sauce 19 zł
Kalmary w cieście z mąki kukurydzianej podane na szpinaku z pikantnym dresingiem pomidorywym
Squid rolls in corn flour cake served on spinach with hot tomato dressing 21 zł
Świeży szpinak podany z serem dor blue, orzechami, boczkiem i dresingiem bekonowym
Fresh spinach served with dor blu cheese, nuts and bacon dressing 23 zł
Sałata rzymska podawana ze świeżymi pomidorami, rucolą , oliwkami i pieczonym parmezanem
Salad with fresh tomatos, rucola, olives and roasted parmezan cheese 20 zł
Sałata z wędzonym łososiem, szparagami, oliwkami, rucolą i dresingiem cytrynowo - imbirowym
Salad with smoked salmon, olives, rucola, asparagus and lemon- ginger dressing 22 zł
Sałata ze smażoną polędwicą, karmelizowana cebulą, fasolą "Jaś" i sosem chilli
Salad with roasted beef, sweet onion,beans and chilli sauce 22 zł
Pieczony placek pszenny z nadzieniem kurczaka grillowanego, sera radamer i papryki, podany na mieszance sałat z dresingiem chilli
Pie wheat with grilled chicken, radamer cheese and paprika, served with salad and chilli souce 23 zł
Zupa z kurczaka, z soczewicą
Chicken soup with lentil 8 zł
Krem z 4 porów z boczkiem
Cream soup from 4 leeks with bacon 8 zł
Zupa z świeżych pomidorów z bazylią
Soup from fresh tomatoes with basil 8 zł
Żurek z jajkiem i grzybami
Sour soup with boiled egg and mushrooms 8 zł
Pieczona sola z ziołami podana z warzywami z wody i sosem pomarańczowo - maślanym
Roasted "sola" in herbs served with steamed vegetables and orange - butter sauce 30 zł
Pieczony łosoś podany z puree szpinakowym, warzywami grillowanymi i sosem cytrynowo - imbirowym
Roasted salmon served with spinach puree, grilled vegetables and lemon - ginger sauce 34 zł
Grillowany tuńczyk podany na duszonych warzywach z dresingiem cytrusowo-ziołowym
Grilled tuna served with stewed vegetables and lemon - herb sauce 37 zł
Pieczona sola w szynce parmeńskiej podana z ryżem, karczochami i sosem rozmarynowym
Roasted "sola" in "parmen" ham served with rice, artichokes and rozmaryn souce 38 zł
Grillowana polędwica wołowa w sosie Cabernet Sauvignon podana z ziemniakami "gratin" i szparagami podana z ziemniakami "gratin" i brokułami
Grilled beef sirloin served with cabernet Sauvignon sauce, "gratin" potatoes and asparagus 45 zł
Roladki z indyka nadziewane boczkiem, serem cambonzola podane na ziemniakach gratin i ragout grzybowym
Turkey in Porto stuffed bacon and cambonzola cheese, served with "gratin" potatoes and mushrooms ragout 35 zł
Pierś z kurczaka marynowana w mango z mozzarellą podana z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami oraz dresingiem tropikalnym
Chicken breast roasted with mozzarella cheese and bacon, served with grilled vegetables, backed potatoes and tomato dressing 35 zł
Kaczka w glazurze ananasowej podana z zasmażanymi buraczkami i pieczonymi ziemniakami
Duck in pineapple glaze serve with brown beetroot and fried potatoes 42 zł
Grillowany stek wieprzowy w miodowym BBQ podany z opiekanymi ziemniakami i grillowaną cukinią
Grilled pork steak swith honey - BBQ sauce, served with backed potatoes and grilled zucchini 36 zł
Pieczona polędwiczka wieprzowa owijana boczkiem podana z kopytkami i ragout grzybowym
Roasted beef sirloin pickled on "wild" served with roasted polenta and mushrooms - vegetables ragou 43
Clafoutis brzoskwiniowe
Clafoutis - peach 12 zł
Creme Brulee z konfiturą wiśniową
Creme Brulee with cherry souce 12 zł
Sorbet z owoców tropikalnych
Tropical fruits sorbet 11 zł
Strudel nadziewany jabłkami i rodzynkami podany z lodami waniliowymi
Strudel stuffed apples and raisins served with vanilla ice-cream 12 zł
Kremowy sernik z białą czekoladą
Cheese-cake with white chocolate 11 zł
Mus waniliowy podany z sosem karmelowo-czekoladowym
Vanilla mousse served with chocolate- caramel souce 8 zł
Tatar z łososia podany na sałatce ze świeżych ogórków z sosem Ponzu
Salmon tartare served with fresh cucumber salad and Ponzu sauce 20 zł
Sałata z kozim serem, plastrami pieczonych buraków, rucolą i dresingiem balsamicznym
Salad with goat cheese , roasted beeroot, rucola and balsamico sauce 22 zł
Zupa z kurczaka, z soczewicą
Chicken soup with lentil 8 zł
Grillowany tuńczyk podany na duszonych warzywach z dresingiem cytrusowo-ziołowym
Grilled tuna served with stewed vegetables and lemon - herb sauce 37 zł
Clafoutis brzoskwiniowe
Clafoutis - peach 12 zł
Cateringi i przyjęcia
Restauracja organizuje cateringi wyjazdowe w biurach, ogrodach, posesjach, specjalizuje się również w organizowaniu komunii, imienin, urodzin, obiadów weselnych, i różnego rodzaju przyjęć okazjonalnych. Posiadamy własny sprzęt, duże doświadczenie i profesjonalną obsługę.
Zapraszamy!