Favore.plBaza wiedzyRozrywka, imprezy i sztuka

"Chi" w artykułach z kategorii Gastronomiczne

Dodaj zlecenie
  • Jak powstaje whisky blended

    Autor: DarthLemon   |   29 maj 2015, 10:22   |   Dział: Artykuły
    Jedni zachwycają się jej smakiem, inni są w stanie ją wypić tylko w odpowiednio przyrządzonym drinku, a są tacy, którzy już na sam zapach odmawiają spróbowania. Whisky, bo właśnie o tym trunku mowa, ma więc wielu zwolenników, ale także całkiem sporą grupę przeciwników. W tym drugim przypadku dominują kobiety, które często miewają problem z tym dość specyficznym smakiem.
  • Whisky jako alkohol Premium

    Autor: DarthLemon   |   29 kwi 2015, 15:23   |   Dział: Artykuły
    Alkohole klasy premium powstają z najwyższej jakości składników. Należą do produktów luksusowych, co przekłada się na ich ceną. Do grupy tej zaliczamy przede wszystkim szampana i koniak, ale również niektóre rodzaje wódek i win, rum oraz gin. Wśród trunków dla koneserów szczególne miejsce zajmuje whisky.
  • Czekolada do picia - jak przygotować ją w domu?

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:40   |   Dział: Artykuły
    Parujący kubek słodkiego i rozgrzewającego napoju. Słodki smak na języku, przełamany nutą ostrości, owocowy aromat lub wyrazisty zapach przyprawy korzennej. Gęsta, z dodatkiem bitej śmietany lub gałką lodów. Co może być lepszego w mroźne, jesienne dni, kiedy wracamy zziębnięci do domu i mamy ochotę na zastrzyk energii, łyk czegoś ciepłego i znakomitego w smaku? Mowa o gorącej czekoladzie do picia. Nie musimy kupować gotowych saszetek możemy z łatwością przygotować ją sami, uzyskując wymarzony smak i konsystencję, umilając słodkie chwile dodatkami do czekolady owocami, lodami czy przyprawami.
  • Jak zrobić idealnego burgera, czyli o magii mięsa między dwoma kawałkami bułki słów kilka.

    Autor: mateku2   |   4 paź 2012, 13:59   |   Dział: Artykuły
    Jak zrobić idealnego burgera, czyli o magii mięsa między dwoma kawałkami bułki słów kilka.Wraz z przemianą ustrojową w naszym kraju, zmieniły się także zwyczaje żywieniowe Polaków. Rynek gastronomii został podbity przez zachodnie koncerny, które otwarły niezliczone ilości restauracji typu fast food, co zaowocowało tym, że Polacy coraz częściej zamiast po tradycyjny bigos czy golonkę, sięgają po hamburgera. Na czym polega więc fenomen burgera?