Favore.plBaza wiedzy

"Gluten" w artykułach z kategorii Zdrowie i uroda

Dodaj zlecenie
  • Polacy coraz mądrzej korzystają z diet - zasługa dietetyków?

    Autor: p_stradi   |   19 sty 2017, 15:33   |   Dział: Artykuły
    Polacy coraz mądrzej korzystają z diet- zasługa dietetyków?To jak wyglądamy nie tylko ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie, ale też na jakość życia. Dzięki odpowiedniej diecie możemy czuć się świetnie w swoim ciele, uniknąć chorób, zadbać o skórę czy kondycję. Od kilku lat ludzie ostawili drastyczne diety proponowane przez fora internetowe, a skłaniają się do skorzystania z usług profesjonalnego dietetyka. Dlaczego?
  • Dieta bezglutenowa - kilka faktów

    Autor: Panmysk   |   30 wrz 2015, 14:45   |   Dział: Artykuły
    Dieta bezglutenowa - kilka faktówMenu wolne od glutenu - moda czy konieczność? Ostatnio coraz częściej producenci reklamują swoje wyroby jako bezglutenowe i przekonują, że są zdrowsze. Jednak nie zawsze okazuje się to prawdą. Gluten w diecie zdrowego człowieka jest wręcz niezbędny - unikać powinni go głównie chorzy na celiakię.
  • Veggie Protein batoniki z nasion i zbóż - Zdrowa rewolucja w przekąskach !

    Autor: taora   |   22 lip 2015, 16:27   |   Dział: Artykuły
    Veggie Protein batoniki z nasion i zbóż - Zdrowa rewolucja w przekąskach ! W internecie można znaleźć ogromną ilość przepisów na zdrowe przekąski - kreatywność w tej materii jest duża. Można podjadać suszone owoce, surowe warzywa, orzeszki itp Nie wszyscy jednak mają chęć i czas gotować. Pojawia się pytanie jakie zdrowe nowości można znaleźć w sklepie, aby nie zabijać głodu zwykłym, kalorycznym słodkim batonikiem czy chipsami. Odpowiedź - Batoniki z nasion i zbóż Veggie Protein są już w wybranych ekologicznych sklepach i na stoiskach ze zdrową żywnością.
  • Celiakia, czyli nietolerancja glutenu

    Autor: mareckki   |   31 mar 2015, 13:56   |   Dział: Artykuły
    Celiakia, czyli nietolerancja glutenuCeliakia jest chorobą genetyczną, związaną z nietolerancją glutenu, czyli nietolerancją pszenicy, żyta, jęczmieniu i owsa. U chorych na celiakię dochodzi do zaburzeń wchłaniania substancji odżywczych, niedożywienia i niedoborów składników odżywczych w organizmie, a na końcu do wyniszczania organizmu. Co gorsze, nie istnieje jeden konkretny czynnik wywołujący chorobę. Wiadomo jednak, że choroba jest dziedziczna.