Chciałbym zrobić oryginalny prezent moim kolegom i podarować im koszulki z wyhaftowanymi wizerunkami. Byli by to oni, a ich podobizny pochodziłyby ze zdjęć. Czy coś takiego da się zrobić? Albo może jakiś prasowany materiał samoprzylepny, jakby haftu nie dało się zrobić.
nie jest to może oryginalny pomysł, ale na pewno rzadko spotykany. Już coś takiego kiedyś widziałam i jest możliwe zrobienie haftu ze zdjęcia. Haft jest też bardziej trwały niż nadruk.
Do przerabiania zdjęć na haft służą specjalne programy komputerowe, które przesyłają cyfrową informację do maszyny hafciarskiej. Przykład haftu ze zdjęcia http://www.goraf-haft.pl/images/phocagallery/YWIXFB/thumbs/phoca_thumb_l_zdjecie.JPG
Nie jest to idealne rozwiązanie, ale też nie najgorsze.
Czyli można. Pomyślałem, że skoro kiedyś haftowano fajne wzory to może teraz taka "technologia" trafiła pod strzechy. A jaki może być koszt takie usługi, bo mam może 5-6 takich koszulek.
jaki koszt? Pewnie nie aż taki duży. Ja bym obstawiał ze 40-50 zł na własnej koszulce. Takich rzeczy nie kupuje się codziennie. Ja jeszcze nie widziałem haftu ze zdjęcia, ale temat mnie zaintrygował. Warto coś takiego dać rodzicom lub nawet komuś na prezent. A tak zawsze jakieś krawaty, woda kolońska aż do znudzenia.
jak dobrze się poszuka do haft można umieścić na każdej tkaninie. Może to być koszula, polo, czapka, a nawet torba. W ogóle w ten sposób ubierzesz się oryginalnie. Niektóre firmy przyjmują pojedyncze zamówienia. To też dobry sposób na logo dla firmy.
Można kupić pracownikom koszule i zrobić nadruk. Reklama jak znalazł. Pracownik gdzieś jedzie ma nadruk. Idzie po mieście ma nadruk. Jak firma nie ma dużych pieniędzy na reklamę to ta forma będzie jak znalazł.