markzzT napisał:Też mnie zastanawia, po co dla firm takie usługi w ogóle?Są różne sytuacje. U nas trzeba było kiedyś bardzo szybko dostarczyć dokumentację przetargową. Samochód i kurier odpadały, e-mail również. Samolot okazał się dobrym rozwiązaniem.
darriofi napisał:I nie można takie dokumentacji wysłać elektronicznie do przetargu tylko trzeba samolotem lecieć?markzzT napisał:Też mnie zastanawia, po co dla firm takie usługi w ogóle?Są różne sytuacje. U nas trzeba było kiedyś bardzo szybko dostarczyć dokumentację przetargową. Samochód i kurier odpadały, e-mail również. Samolot okazał się dobrym rozwiązaniem.
markzzT napisał:Nie można było. Są pewne wymogi formalne. Z resztą podałem to tylko przykład. Tak naprawdę powodów, dla których warto korzystać z wynajmu samolotu w Call&Fly jest dużo. Trudno mi wymienić, każda firma ma przecież inny profil działalności.darriofi napisał:I nie można takie dokumentacji wysłać elektronicznie do przetargu tylko trzeba samolotem lecieć?markzzT napisał:Też mnie zastanawia, po co dla firm takie usługi w ogóle?Są różne sytuacje. U nas trzeba było kiedyś bardzo szybko dostarczyć dokumentację przetargową. Samochód i kurier odpadały, e-mail również. Samolot okazał się dobrym rozwiązaniem.
darriofi napisał:I co, wmówisz mi, że dostarczenie papierka jest tyle warte?markzzT napisał:Nie można było. Są pewne wymogi formalne. Z resztą podałem to tylko przykład. Tak naprawdę powodów, dla których warto korzystać z wynajmu samolotu w Call&Fly jest dużo. Trudno mi wymienić, każda firma ma przecież inny profil działalności.darriofi napisał:I nie można takie dokumentacji wysłać elektronicznie do przetargu tylko trzeba samolotem lecieć?markzzT napisał:Też mnie zastanawia, po co dla firm takie usługi w ogóle?Są różne sytuacje. U nas trzeba było kiedyś bardzo szybko dostarczyć dokumentację przetargową. Samochód i kurier odpadały, e-mail również. Samolot okazał się dobrym rozwiązaniem.
markzzT napisał:Okej, ja rozumiem kryzysowe sytuacje, ale w takich momentach działają też np. kurierzy itd.Nie zgodzę się. Oczywiście w 90% przypadków sprawdzi się kurier, można też dostarczyć np. dokumentację pocztą, ale zdarzają się także sytuacje, że różne sprawy trzeba załatwiać szybko i osobiście, jak dostarczenie dokumentów na przetarg (co nam się zdarzył). Wtedy taka taksówka powietrzna z Call&Fly jest jedynym rozwiązaniem.
nadiakowalewska napisał:Pozwolę sobie na dwa zdania wtrącenia. Przy bardzo dużych zleceniach, czy współpracy między dużymi firmami też liczy się wizerunek. Samolot go zdecydowanie poprawia. Którym latacie?Tak. To prawda – korzystanie z samolotu podnosi wiarygodność firmy. Co do samolotu to różnie. Każdy lot jest inny. Czasem lecą 2 osoby, ostatnio leciało więcej. Zawsze wcześniej kontaktujemy się z Call&Fly i oni nam podpowiadają jaki samolot będzie odpowiedni. Ostatnio lecieliśmy Beechcraftem Baronem – ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny.