Najlepsze przepisy na kurczaka z grilla znaleźć można wszędzie. Każdy jest dobry i warto wypróbowania. Z kurczakiem można eksperymentować na wszelkie sposoby. Grill stwarza zupełnie nowe możliwości. Taki kurczak z grilla w ananasie. To dopiero dobre danie.
Zgadzam się z tobą landrynka. Kurczak bardzo dobrze smakuje z grilla. W ogóle dania z kurczaka są świetne. W każdej postaci. Na grillu najwcześniej robię go w postaci szaszłyków lub skrzydełek lub udek.
Wow.... grillować można absolutnie wszystko, od warzyw, po ryby, mięsa, wędliny. Ostatnio byłem zaproszony do sąsiadów,robiono właśnie grilla, miałem okazję popróbować trzy gatunki kiełbas, plus żeberka, rybę i szaszłyki. Uczta była wspaniała.
Zgadzam się. Na grillu można wszystko zrobić i wszystko będzie bardzo smaczne. Te przepisy na kurczaka są moim zdaniem jednak trochę mało wyszukane i wg wszystkich robi się go tak samo na grillu. Ciekawe jakby smakował kurczak w miodzie z grilla?! Ryby najlepsze dla mnie są w warzywach. pycha
Ostatnio właśnie grillowałem kurczaka z warzywami ( papryka,cukinia) zapewniam,że wyszła wspaniała potrawa,do tego jeszcze w piekarniku frytki bez tłuszczu i posiłek królewski. Polecam każdemu.Zresztą upały pomału odchodzą, śmiało można grillować nie dusząc się przy tym. Pozdrowionka i smacznych potraw.
Nasz grill gazowy (<- taki jak tu) daje radę ze wszystkim co na niego wrzucimy hehehe A tak serio: chyba jeszcze tylko kapusty nie grillowałam (spróbuję w nowym sezonie, co tam!). Grillujemy i warzywa i owoce, i miesa naturalnie - od polskich przepisów tradycyjnych, po rożne egzotyczne idee z internetu