Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Gdzie i jak wymienić chorwacką walutę?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Gdzie i jak wymienić chorwacką walutę?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Blueberry28 28 sty 2011, 6:24
    Na kantory radze uważać, bo w niektórych miejscach nieźle tną. W bankomacie najbezpieczniej. A ja byłam w małej miejscowości, niedaleko Pagu, ale mało znanej i był tam bankomat więc nie jest tak źleuśmiech
  • D3niCle0 28 sty 2011, 10:44
    A wiecie może jaka waluta obowiązuje w Czarnogórze? Da się tam w razie czego zapłacić w Euro?
  • Yago 28 sty 2011, 14:39
    W Czarnogórze euro jest obowiązującą walutąuśmiech
  • WitoldEs 28 sty 2011, 18:34
    Ja od paru lat podróżuje z kartą i wszędzie bez problemu wypłacam w lokalnej walucie ile mi akurat trzeba. Banki mają swoje prowzje, ale nie aż tak duże jak kiedyś. Tak się podróżuje o wiele swobodniejuśmiech
  • Bandito 28 sty 2011, 20:54
    Jeśli masz już euro to możesz je wziąć, po drodze się przydadzą, a w Chorwacji też często można w euro płacić. W hotelach, restauracjach na pewno nie pogardząuśmiech Mnie się zdarzało też w nadmorskich sklepikach, a i pani wynajmująca apartament (taka agroturystyka) wręcz wolała w eurouśmiech
  • Cloudy 29 sty 2011, 0:22
    Trochę kun jednak na pewno warto mieć, bo jednak nie wszędzie mozna w euro zapłacić. Np na parkingach, małych sklepikach i targach. Poza tym mi akurat bank pobierał złodziejska prowizję, o czym dowiedziałam się dopiero po powrocie mając wyciąg z konta. okazało sie, że od każdej transakcji brali 1 euro!
  • WitoldEs 29 sty 2011, 6:49
    No ale nie wypłacasz przecież z tego bankomatu co pięc minut prawda? Jak dwa czy trzy razy skorzystasz to raptem 12 zł wiecej, chodzi o to żeby nie wozić ze sobą grubej forsy, bo tak bezpieczniej.
  • r11 29 sty 2011, 8:49
    Mam pytanie troszke z innej beczkiuśmiech Słyszałam, że w Chorwacji wprowadzono zakaz wwożenia jedzenia. Orientujecie się czy to prawda? Wydaje mi się to jakimś absurdem lekkim... zamierzaliśmy zabrac ze sobą trochę suchych produktów, bo słyszałam, że tam dość drogo jedzenie wychodzi...
  • Yago 29 sty 2011, 10:14
    Zakaz jest, ale nikt tego nie sprawdza. Co do cen to moze w restauracjach nie jest najtaniej, ale jak chcesz zaoszczędzić to jedź do taniego supermarketu (my robiliśmy zakupy w chorwackim Lidlu) i nie wyjdzie Ci drożej, może nieznacznie, ale róznica taka, że szkoda zachodu.
  • WitoldEs 29 sty 2011, 12:47
    w euro mozna placić, ale się nie opłaca. Chętnie je przyjmują, bo zaokrąglają ceny i wiecej na nas zarabiająuśmiech
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum