backpacker napisał:Dobra marka to nie wszystko. Najlepiej sprawdzić takie biuro porządnie. Po tym bankructwie wszyscy powinni być ostrożni i dobrze sprawdzać, komu płacą.Dokładnie tak chcę zrobić, tylko nie wiem gdzie to sprawdzić. Wiadomo, że w biurze się nie przyznają, że coś jest nie tak. Przecież z tego Selectours ludzie wylatywali na wycieczki jeszcze w dzień upadku! Dla mnie to niewyobrażalne, że można wylądować na lotnisku, a w hotelu dowiedzieć się, że właśnie biuro upadło i należy się spodziewać powrotu...
banita napisał:Radzę wstrzymać się z tą wycieczką, mówią, że to dopiero pierwsze bankructwo, a może być więcej... w każdym razie lepiej poczekać.Jak wszyscy się wstrzymają, to biura na pewno będą upadać... Trochę zaufania!
casinda_ebe napisał:Do tego dobrze jest się zorientować czy wybrane biuro nie znajduje się na liście w Krajowym rejestrze długów, albo też sprawdzić kondycję w Krajowym Rejestrze Sądowym.Z tym KRSem to jest różnie, czasem można tam trafić przez niezapłacony rachunek telefoniczny...
backpacker napisał:Z tym KRSem to jest różnie, czasem można tam trafić przez niezapłacony rachunek telefoniczny...Mimo wszystko warto sprawdzić, bo jak firma nie płaci rachunków to chyba nie jest godna zaufania. Lepiej wybrać taką, która wszystko płaci w terminie.