Zapisałam się na kurs tańca klasycznego i zastanawiam się jakie buty założyć. Tenisówki? Obcasy, w których najczęściej chodzę na imprezy? Pomóżcie, proszę...
Polecam zaopatrzyć się w specjalne buty do tańca. Są szyte na miarę, bardzo wygodne. Jeśli faktycznie chcesz się nauczyć tańczyć to najlepsze rozwiązanie. Ja tańczę już od kilku lat i nie wyobrażam sobie w niczym innym, a już tym bardziej w tenisówkach
Szczerze to jestem zupełnie zielona w tym temacie... Mogłabyś coś więcej o tych butach napisać, będę wdzięczna No i jakie to są koszty, bo chyba, jak robią na zamówienie, to trochę kosztuje. A ja jeszcze nie wiem, jak długo wytrwam na tym kursie )
Witam, Najważniejsze jest aby to były buty przeznaczone specjalnie do tańca - tzn specjalna podeszwa. Firma jest mniej ważna, każda z obecna na rynku dba o jakość, inaczej długo by nie podziałała. Ceny bywają rózne, zachodnie firmy są znacznie droższe od naszych ( płaci się za nazwę jak w wielu innych przypadkach). My polecamy sprawdzone i przetestowane buty najlepszych polskich producentów ( nie ma problemu z gwarancją). Sprawdźcie sami. Dla użytkowników tylko tego forum specjalna promocja 6% na cały cały asortyment. Sami przekonacie się , że warto. Pozdrawiamy. Zespół Comfort Dance
Ja przez kilka lat trenowałam taniec i na początku trenowałam w sportowych butach takich samych w jakich można chodzić np. na fitness. Najważniejsze, aby podeszwa się ni ślizgała, ponieważ to ułatwi wykonywanie kroków tanecznych. Na fitnesstrening.pl jest bardzo duży wybór butów sportowych dobrej jakości jak również w ciekawej kolorystyce.
Na początek dobrze jest trenować w wygodnych butach, które bardziej przypominają te do fitnessu niż eleganckie. Wydaje mi się, że do trenowania tańca te buty będą dobre. Na pewno są wygodne, a nie są tak ciężkie jak adidasy, także może będzie Ci w nich wygodniej robisz różne bardziej skomplikowane kroki