Wydaje mi się, że warto kupić skoro kosztuje to kilka złotych, a może uratować życie. Ktoś dobrze napisał, że życie jest bezcenne i nie ma co oszczędzać na tym, by żałować sobie jednej czy dwóch kamizelek. Nie ma się nad czym zastanawiać.
Myślę, że jest wiele akcesoriów, które przydają się podczas jazdy na rowerze. Jeśli chodzi o odblaski to na pewno powinno się je mieć o zmroku. Zawsze to bezpieczniej
kikiki98
8 sty 2016, 12:39 (ostatnio zmieniony przez autora 8 sty 2016, 12:40, w całości zmieniany 1 raz)
A warto dbać o swoje życie? Tutaj nie ma wątpliwości. Ja poruszam się samochodem i mało kiedy mam okazje jeździć rowerem po zmroku w czasie letnim. Ale moje dzieci wracają ze szkoły zazwyczaj po zmroku, a teraz jest szczególnie niebezpiecznie w okresie zimowym. Ja wybrałam maskotki odblaskowe i kamizelki odblaskowe, które są bardzo dobrym rozwiązaniem na taką pogodę. Pozdrawiam
goslaw888 napisał:Cześć Niedługo wybieram się na długą wycieczkę rowerową i zastanawiam się czy warto kupować odblaski. Co o tym sądzicie? Jest to warte inwestycji? Zastanawiam się
Odblaski mogą uratować życie! Temat tego wątku jest bardzo dziwny.
Warto zabezpieczać się w każdy możliwy sposób. Odblaski nie są wymagane prawem za to światła nawet przy jeździe w dzień już tak. Niestety wiele osób o tym zapomina