-
Od jakiegoś czasu w TV leci reklama z hiszpańskim aktorem Antonio Banderasem zachwalającego zalety kredytu gotówkowego w BZ WBK. Na końcu reklamy wszyscy są szczęśliwi i to stwierdzenie OLE Polak potrafi.
Oprocentowanie kredytu to 5,99 % ale na dole ekranu coś tam pisze małym druczkiem.
I pewnie to warunki dotyczące tego 5,99%. Tylko jakie.
-
-
W reklamie zawsze jest inaczej (lepiej) wszyscy są uśmiechnięci, zadowoleni, banki rozdają pieniądze. Kraina szczęśliwości jednym zdaniem.
W praktyce jest jednak tak, że trzeba mieć zdolność kredytową, a wielu ludzi jej po prostu nie ma. Oprocentowanie kredytu w Bz Wbk jest bardzo atrakcyjne i gdyby było takie rzeczywiście to sam bym wziął. Ale nie muszę być finansistą, aby wiedzieć, że oferta nafaszerowana jest wymogami lub jakimiś kruczkami.
-
banki zawsze naciągają klientów. Obecnie niby jest te max oprocentowanie 22%, ale nie uwzględnia się ubezpieczenia, które czasem obniża/podwyższa oprocentowanie. Kiedyś brałem kredyt gotówkowy w PKO BP, to dla nieswoich klientów jest droższy a na dodatek należało przynieść wyciągu ze swojego banku. W sumie wyszło ciut taniej niż u mnie. Jednak podczas zaciągania kredytu pani namawiała mnie do założenia konta w PKO. Ta tylko u siebie mam darmowe, a w pko musiałbym płacić.
Dlatego staram się unikać kredytów gotówkowych. Wiem że to jeden wielki szwindel.
-
Kolejna gwiazda z "zagramanicy" naciągająca Polaków na niby super promocje. Poprzednia, ten Francuz Gerard jakoś tam, się sprawdził i bank pozyskał 140 a może więcej tysięcy klientów. Teraz będzie tak samo, bo to Antonio reklamuje - Desperado.
I ludzie zorientują sie w kosztach jak zaczną kredycik spłacać. Ło matko a gdzie te 5,99proc.?
-
W BZ WBK nie ma żadnej oferty promocyjnej. To pic na wodę fotomontaż.
W TV może i jest 5,99, ale w realu jest to już 20,99. Nie jest nic specjalnego, powiedziałbym, że jedna z najdroższych ofert na rynku ładnie opakowana w marzenia. Takich reklam powinno się kategorycznie zabronić.
Pocieszeniem jest to, że inne banku kroją klienta jeszcze więcej, tak więc BZ WBK nie jest aż tak pazerny.
-
-
Oprocentowanie w BZ wbk to tylko chwyt reklamowy dostępny dla nielicznych. Bank pobiera jeszcze prowizję (max 5proc.) ale może ją obniżyć po spełnieniu kilku warunków. Czyli w sumie standard, każdy bank orze jak może.
-
a dokładnie jakie warunki bo nie sprawdzałam?
-
Aby zapłacić mniejszą prowizję o 40 proc. trzeba założyć konto Wydajesz& Zarabiasz Plus.
Dodatkowe 40 proc. zniżki dostaje się za kartę kredytową. Te warunki można łączyć czyli prowizja spada o 80 proc.
Ile osób przeniesie konto do banku dla pożyczki, a na dodatek weźmie kartę kredytową? jak dla mnie prawie nikt.
-
Ta jasne, a te konto Wydajesz&Zarabiasz kosztuje 20 zł miesięcznie jak nie ma wpływu na rachunek w wysokości min. 1000 zł. Strasznie super oferta.
-
o 20 zł? 1000 zł to może nie aż tak dużo, ale 20 zł za konto już tak. w BPH za 9,99 zł za konto ma się wszystkie bankomaty za darmo i tak samo z przelewami.