Brałem udział w wypadku samochodowym. Nie był on spowodowany przeze mnie. Czy oprócz odszkodowania z OC mogę również dostać jakieś inne odszkodowanie np. od kierowcy?
Złamałem sobie rękę, podarłem spodnie. Koszule pocięli mi lekarze w szpitalu, bo inaczej nie dało się ręki wyjąć. Tak poza tym to byłem oszołomiony, ale to chyba się nie liczy.
Powiem tak, należy Ci się odszkodowanie za doznaną szkodę osobową czyli krzywdę, ale wyegzekwowanie tego od ubezpieczyciela graniczy z cudem. Będą Cię spławiać i mówić, że Ci się nic nie należy i takie tam. Bez sztabu prawników z pewnością nic nie zyskasz. Mój brat przez rok czasu przerzucał się z ubezpieczycielem pismami i nic z tego nie wyszło. Potem na necie znalazł Europejskie Centrum Odszkodowań i oni 7tys (na rękę) wyciągnęli od ubezpieczyciela w 3 miesiące. Na początku nic tam nie płacisz, oni biorą tylko prowizję od uzyskanej kwoty odszkodowania. Jeśli nic nie wyegzekwują, to Ty nic nie płacisz.
Możesz też spróbować skontaktować się z doradcą od ubezpieczeń (o ile wiem, to np. portal coś takiego umożliwia) i może wtedy dowiesz się konkretnie, czy jeszcze są szanse na to, że coś dostaniesz od ubezpieczyciela. Ale faktycznie nie będzie to raczej łatwe w takiej sytuacji jak Twoja.
Witam, Chętnie pomogę w odzyskaniu odszkodowanie z tytułu OC i udzielę odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące przysługujących odszkodowań. Proszę o kontakt Pozdrawiam.
Napisałam pismo do ubezpieczyciela i dziś przyszła informacja, że żadna kasa mi się nie należy. Chyba zadzwonię do tego Europejskiego Centrum Odszkodowań. Byłem już na ich stronie dzisiaj, ale trochę się waham. A Pani powyżej - marzena_euco - jest agentem tej firmy?